VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Stop gebruik van berengal

2017-05-10

Berengal

Berengal is een populair ingrediënt in traditionele Chinese geneeskunde (TCM). De gezochte substantie is ursodeoxycholzuur (UDCA), dat deel uitmaakt van het spijsverteringssap, dat in de lever wordt geproduceerd en in de galblaas van alle zoogdieren wordt opgeslagen. UDCA is al eeuwenlang gebruikt door TCM-beoefenaars voor de medische behandeling van ziekten, variërend van ontsteking tot hoofdpijn of aambeien. Hele galblazen zijn ook zeer gewild en worden gebruikt voor dezelfde TCM doeleinden gebruikt als vloeibare gal.

Hoewel de vraag naar berengal en andere beerproducten afneemt, blijft er vraag naar in China, Japan, Korea, Vietnam, Maleisië en Taiwan. Berengalproducten zijn ook gevonden in Australië, Indonesië, Laos, Myanmar, Singapore, de VS en Canada.


Ongeveer 1.300 beren worden nog steeds op berenboerderijen gehouden in Vietnam
© VIER VOETERS

TEKEN NU DE PETITIE!


Onnodige wreedheid met alternatieven

Vandaag de dag is het mogelijk om de berengal te vervangen door goedkope en effectieve kruiden- en synthetische ingrediënten. In feite bestaan deze alternatieven al sinds de jaren ‘50. Gezien de schadelijke effecten van de galberenindustrie op het aantal wilde beren, evenals de extreem wrede methoden van galextractie en de beroerde huisvesting van de dieren, kan berengal worden gekwalificeerd als een zeer onethisch en een totaal onnodig product.


print