Zoek

Doneren Adopteren Shop

handel in hondenvlees in zuidoost-Azië

De consumptie van honden en katten is tegenwoordig een van de meest controversiële dierenpraktijken.

Naar schatting worden elk jaar 30 miljoen honden en een onbekend – maar naar schatting nog groter - aantal katten geslacht voor de vleeshandel. Hiermee is de handel in honden- en kattenvlees een van de meest ernstige dierenwelzijnskwesties in Azië. De redenen om honden- en kattenvlees te consumeren verschillen per land. In sommige landen wordt het vlees gezien als een goedkope eiwitbron of culturele schotel, terwijl in andere landen wordt gedacht dat het een medicinaal doel heeft. Naarmate het huisdierbezit in deze landen toeneemt en honden en katten steeds vaker eerder als gezinsleden dan als voedsel worden beschouwd, veroorzaakt deze handel een aanzienlijke maatschappelijke ontevredenheid. In veel landen groeit de lokale oppositie tegen de handel!

Heb jij vragen over de handel in hondenvlees? Klik dan hier

Dierenwelzijn

Grote aantallen honden en katten worden van hun eigenaars gestolen of van de straat en van boerderijen gehaald. Ze leggen vervolgens lange afstanden af naar slachthuizen of hondenmarkten en worden daar op brute wijze geslacht. Onderzoeken hebben de ernstige wreedheden in alle stadia van de handel in hondenvlees gedocumenteerd, waaronder inkoop, transport, verkoop en slacht. Honden worden meestal gevangen met ijzeren haken of geïmproviseerde metalen lasso's.

Ze worden opgepropt in kooien zonder voedsel of water en vele dieren sterven al tijdens de vreselijke reis als gevolg van verstikking, uitdroging en letsel. Slachtmethoden variëren van land tot land, maar zijn altijd gruwelijk. Vaak worden de dieren hardhandig doodgeknuppeld, verdronken of  in de borst gestoken met een slachtmes.  De dieren moeten angstig toekijken hoe hun soortgenoten een voor een worden afgemaakt. Tot slot  wordt de vacht van de dieren met een gasbrander weggebrand. Sommige dieren zijn nog deels bij bewustzijn wanneer dit gebeurt.

Stop de handel in hondenvlees in indonesië!

Als lid van de Dog Meat Free Indonesia Coalition roepen we de Indonesische regering op om de handel en het slachten van honden voor menselijke consumptie te verbieden.

TEKEN DE PETITIE!

Een bedreiging voor de menselijke gezondheid

Het slachten en consumeren van honden en katten vormt een risico voor de menselijke gezondheid. Ziektes zoals rabiës (hondsdolheid), cholera  en trichinellose kunnen worden overgedragen. Onderzoeken hebben aangetoond dat met de dodelijke ziekte rabiës geïnfecteerde honden in restaurants, markten en slachthuizen voorkomen.

doneer voor reddingsacties

Regelmatig redt VIER VOETERS honden en katten van markten, waar een gruwelijke dood op hen wacht. We vangen deze dieren op in lokale asiels waar zij aangeboden worden voor adoptie.

doneer

Asia Canine Protection Alliance

Naar schatting worden 5 miljoen honden en meer dan 1 miljoen katten het slachtoffer van de handel in honden- en kattenvlees in Vietnam. De Asia Canine Protection Alliance is een internationale alliantie van dierenbeschermingsorganisaties die zich inzetten voor het beëindigen van de illegale handel in hondenvlees in Vietnam, bestemd om aan restaurants en markten in het hele land te leveren. ACPA werkt aan het opbouwen van samenwerkingsrelaties met de regeringen in Zuidoost-Azië, waar de handel in hondenvlees wijd verspreid is. 

Dog Meat Free Indonesia coalitie

VIER VOETERS werkt samen met Dog Meat Free Indonesia (DMFI) en roept President Widodo top om katten en honden te beschermen tegen deze gruwelijke handel.