Doneren
Tijger

de tijgerhandel

De meedogenloze tijgerhandel in Europa

De tijger is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld; naar schatting leven er nog maar 3.900 tijgers in het wild. Dat komt onder andere door het verlies van leefgebied, stroperij en de wrede handel in tijgers en hun lichaamsdelen. 

Legale en illegale handel

In de EU is de handel in wilde tijgers verboden, maar tijgers die in gevangenschap worden geboren, mogen nog wel verhandeld worden. Zo komen veel tijgers bij particulieren, dierentuinen en circussen terecht, waar ze vaak in vreselijke omstandigheden gevangen worden gehouden.  

De handel in lichaamsdelen van tijgers is illegaal in Europa. Toch worden producten als tijgerwijn en tijgerbotten hier regelmatig in beslag genomen. Daarnaast worden veel tijgers illegaal naar Azië geëxporteerd. Daar is de vraag naar tijgerproducten groot omdat ze worden gebruikt om traditionele geneesmiddelen van te maken. 


Gebrek aan transparantie in de EU 

De huidige regelgeving en handhaving zijn ontoereikend. Zo is er voor transporten binnen de EU geen vergunning nodig. Daardoor is niet bekend hoeveel tijgers er momenteel in de Europese Unie leven of in welke omstandigheden ze worden gehouden. Het gebrek aan transparantie maakt het makkelijk voor handelaren om tijgers en hun lichaamsdelen illegaal te verhandelen, waardoor de vraag naar tijgerproducten in stand wordt gehouden.  

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Wat u kunt doen om tijgers te beschermen

De EU moet strenger optreden om tijgers te beschermen. Teken onze petitie en roep de Europese Commissie op om de handel in tijgers en hun lichaamsdelen te verbieden! 

Stop de tijgerhandel

Zoek