Zoek

Doneren Adopteren Shop


EUROPEse tijgers eindigen op de aziatische markt


Onderzoek van VIER VOETERS en invallen van de politie in Tsjechië leggen de meedogenloze tijgerhandel in Europa bloot

Onderzoek van VIER VOETERS, en invallen van de Tsjechische politie leggen de meedogenloze tijgerhandel in Europa bloot. 

Recente politie-invallen in Tsjechië hebben samen met onderzoek van VIER VOETERS aangetoond dat de tijgerhandel niet alleen in Azië een probleem is: de lucratieve commerciële handel in lichaamsdelen van deze uiterst beschermde diersoort vindt ook Europa plaats. 

VIER VOETERS heeft ontdekt dat tijgerhandelaars in Europa bereid zijn om tijgers aan Aziatische landen te verkopen en het vervoer van de dieren te regelen. De grote vraag  naar de lichaamsdelen van tijgers voor het gebruik in traditionele geneeskunde zorgt voor mishandeling en wreedheid. En dat niet alleen, deze handel draagt ook bij aan het uitsterven van deze diersoort. 

Help ons om de tijgerhandel te stoppen!

Bescherm deze bedreigde diersoort!

teken de petitie

Nadat tijgers vermoedelijk in een dierentuin waren gedood, hebben de Tsjechische autoriteiten een flinke klap uitgedeeld aan de handelaren in wilde dieren door een reeks invallen te doen.  De eigenaar van een van de doelwitten was een bekende circusdirecteur. 

Tijdens het onderzoek dat VIER VOETERS in  juni uitvoerde bleek dat dezelfde  circusdirecteur trots zijn tijgerfokstation nabij Praag aan een undercover onderzoeker had laten zien. Openhartig besprak hij de verkoop van tijgers aan Azië. De handelaar bood ons team aan om de tijgers aan Aziatische kopers te verkopen en om de papieren en het vervoer te regelen. 

 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De tijger: een zeer bedreigde diersoort

In de 20e eeuw is al meer dan 90 procent van de tijgers verdwenen, volgens de laatste  schattingen zijn er nog maar 3.900 tijgers in het wild. De niet-aflatende vraag naar tijgerdelen draagt bij aan het uitsterven van het soort.  

Schokkend genoeg kunnen tijgers die in Europa in gevangenschap zijn geboren nog steeds voor commerciële doeleinden worden verhandeld, zoals aan circussen of aan particulieren, of om ermee op de foto te gaan. In sommige Europese landen kun je zelfs een tijger huren voor op een feestje! Legale handel werkt illegale handel dus in de hand en veroorzaakt een reële bedreiging van de populatie wilde tijgers. 

Lees hier meer over  op onze speciale website.

  • De prijs van een tijger varieert van € 4,000 tot € 22,000.
  • 1,412 tijgers die in gevangenschap werden geboren, werden geëxporteerd uit de EU tussen 1999 and 2016.
  • 8,278 illegale tijgerproducten (inclusief tijgersoep bouillon, tanden en klauwen) werden in beslag genomen.
  • de prijs van een kilo tijgerbotten is € 1,700.
  • 3,900 tijgersleven er nog maar in het wild. Het aantal tijgers in gevangenschap is onbekend.

Verdere alarmerende informatie over de kritieke toestand van tijgers is te vinden in ons laatste persbericht.

Op 16 juli ontdekten de Tsjechische autoriteiten een dode tijger, een tijgervel, klauwen, bouillonblokjes en bouillon - ook wel 'tijgervine' genoemd, gemaakt van tijgervlees - op een terrein in de buurt van Praag.

Onze video toont exclusieve beelden van de raids en hun gruwelijke ontdekkingen:

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De EU moet optreden om deze bedreigde soort te beschermen en alle commerciële handel te verbieden, zodat tijgerhandelaren en bedrijven geen plaats hebben in de EU!