DonerenAdopterenShop
Tijger


EUROPEse tijgers eindigen op de aziatische markt

De meedogenloze tijgerhandel in Europa

De tijgerhandel is niet alleen een groot probleem in Azië. Dit blijkt uit recente politie-invallen in Tsjechië en onderzoek van VIER VOETERS. Ook in Europa vindt de lucratieve commerciële handel in lichaamsdelen tijgers plaats. Ondanks dat tijgers een uiterst beschermde diersoort zijn.

Traditionele geneeskunde
Handelaars in Europa verkopen en vervoeren tijgers naar Azië. Lichaamsdelen van deze dieren worden gebruikt voor traditionele geneeskunde. De handel draagt bij aan het uitsterven van tijgers en zorgt voor mishandeling en andere wreedheden.

Help ons om de tijgerhandel te stoppen!

Bescherm deze uiterst bedreigde diersoort!

teken de petitie

Belangrijke rol circusdirecteur
Tsjechische autoriteiten deelden eerder een flinke klap uit door invallen te doen. De tijgers werden vermoedelijk in een dierentuin gedood en vervolgens verhandeld. Een bekende circusdirecteur was een belangrijk doelwit bij deze invallen. Dezelfde directeur toonde tijdens onderzoek van VIER VOETERS vol trots zijn tijgerfokstation in de buurt van Praag. Hij sprak openhartig over de verkoop van tijgers aan Aziatische landen. Ook ons deed hij een aanbod.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De tijger: een zeer bedreigde diersoort

Er leven naar schatting nog maar 3.900 tijgers in het wild. In de 20e eeuw is meer dan 90 procent van de tijgers verdwenen. De vraag naar lichaamsdelen van tijgers zorgt voor het uitsterven deze dieren. Tijgers die in Europa in gevangenschap geboren worden, mogen schokkend genoeg verhandeld worden voor commerciële doeleinden. De dieren worden verkocht aan circussen, particulieren, om ermee op de foto te gaan of om in te huren voor een feestje. Legale handel ondersteunt de vreselijke illegale handel. 

Lees hier meer over  op onze speciale website.

  • De prijs van een tijger varieert van € 4,000 tot € 22,000.
  •  Tussen 1999 en 2016 werden 1.412 in gevangenschap geboren tijgers geëxporteerd.
  • 8,278 illegale tijgerproducten (inclusief tijgersoep bouillon, tanden en klauwen) werden in beslag genomen.
  • de prijs van een kilo tijgerbotten is € 1,700.
  • er leven nog maar 3,900 tijgers in het wild.

Video inval Tsjechië
Tsjechische autoriteiten ontdekten vorig jaar illegale tijgerproducten in de buurt van Praag. Het ging om een dode tijger, een tijgervel, klauwen, bouillonblokjes en tijgerwijn. Bekijk de video voor de gruwelijke ontdekkingen tijdens de inval:

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De EU moet optreden om deze bedreigde soort te beschermen. We willen de commerciële handel van tijgers beëindigen. Handelaren en uitbuiters verdienen geen plaats in de EU!

Zoek