Bruine beer in Albanie

Verdere plannen en actie in Albanië

Eisen om een rijksopvangcentrum voor beren 

VIER VOETERS blijft zich inzetten om de levensomstandigheden van bruine beren in gevangenschap te verbeteren, evenals de bruine beren die in Albanië in het wild leven te beschermen. Bovendien ondersteunt VIER VOETERS de pogingen van het Albanese Ministerie van Toerisme en Milieu om een berenopvangcentrum in de buurt van de hoofdstad Tirana op te zetten. VIER VOETERS beschouwt de oprichting van een dergelijk opvangcentrum als noodzakelijk, om beren die in slechte omstandigheden verkeren te kunnen redden en hen in een geschikte omgeving onder te kunnen brengen en tegelijkertijd het bewustzijn over de behoeftes van deze dieren onder de bevolking te vergroten.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Volgende stappen:

Verbetering van de levensomstandigheden van bruine beren die in  gevangenschap worden gehouden.

Introductie van betere wettelijke voorschriften om de in het wild 

levende beren in Albanië te beschermen.

Ondersteuning van het Albanese Ministerie van Toerisme en Milieu bij het opzetten van een berenopvangcentrum.

Educatief werk en bewustzijn kweken onder de bevolking 

over de behoeftes van wilde dieren.

feiten over beren:
‘uitstekend reukvermogen’

Beren hebben een uitstekend reukvermogen, beter dan dat van vele andere roofdieren. De reukzin van een beer is ongeveer 100 maal sterker dan dat van de mens. IJsberen kunnen de geur van zeehonden oppikken op een afstand van enkele kilometers of onder een één meter dikke laag ijs of sneeuw.

Doneer voor deze beren

Europa’s zieligste beren hebben jouw steun nodig!
Jouw gift zal helpen om het martelen van deze dieren te beëindigen

doneer nu

Zoek