Vrouwelijk teamlid VIER VOETERS knuffelt met opgevangen zwerfhonden in Australië

hulp aan zwerfdieren in Australië

VIER VOETERS ondersteunt veterinaire diensten in gemeenschappen in ver afgelegen gebieden.

VIER VOETERS helpt duizenden zwerfdieren over de hele wereld. Wij hanteren het Catch-Neuter-Vaccinate-Return-principe (CNVR) om populaties dakloze dieren te verkleinen en gezond te houden. Per locatie vaccineert een team in één week honderden dieren en geeft hen medische zorg. Dieren leven gezonder en gelukkiger doordat ze behandeld worden aan ziektes en verwondingen.

Succesvolle voltooide projecten zwerfdieren

We hebben met het Animal Management in Rural and Remote Indigenous Communities (AMRRIC) twee succesvolle zwerfdierzorgprojecten voltooid: Papunya en Kintore. Zwervende dieren kregen de medische zorg die ze anders nooit ontvangen zouden hebben.

Onderdelen zwerfdierenprojecten:

  • Medische zorg zoals chirurgische sterilisatie en parasietenbestrijding
  • Voorlichting over dierenwelzijn aan de lokale bevolking
  • In kaart brengen van de populatie zwerfdieren en hun reproductieve status in gebieden

De projecten voorkomen voortplanting van de zwerfdieren en verbeteren het welzijn van de lokale dieren. De zwerfdierenprojecten zijn een centraal onderdeel van de wereldwijde benadering van de Animal Care programma’s van VIER VOETERS.

Het verhaal van Blackie, een hond uit de Australische outback

Geredde zwerfhond Blackie in Australië zittend voor terreinauto

Blackie verscheen uitgedroogd en mager in onze dierenartskliniek in Kintore, Northern Territory. Hij had duidelijk hulp nodig terwijl hij in de gloeiendhete zon stond. Ons team liet hem binnen en gaf hem eten, water en een koele plek. Met zijn prachtige ogen en zijn zachte aard veroverde hij de harten van onze teamleden. Vijf dagen bleef hij bij ze.

Honden zoals Blackie zwerven rond in de afgelegen gemeenschappen van Australië. Vaak hebben zij last van welzijnsproblemen zoals huidziektes, parasieten en verwondingen door onderlinge gevechten tussen de honden. Puppy’s worden aan de lopende band geboren. VIER VOETERS en AMRRIC verbeteren de gezondheid van de dieren door het geven uitvoeren van castraties en geven van medische zorg en vaccinaties. In slechts vijf dagen tijd hebben we in Kintore 118 zwerfhonden behandeld! 

Op de laatste dag van de kliniek in Kintore hoorde ons team een jongen Blackie’s naam roepen. Het was hartverwarmend om te ontdekken dat hij bij een gezin hoorde en nu een dak boven zijn hoofd heeft. Honden zoals Blackie zijn de reden waarom wij ons werk doen.

Educatie voor dierenwelzijn opbouwen

VIER VOETERS financiert 50 Education Resource Kits (ERK’s). AMRRIC leert hiermee kinderen in afgelegen inheemse gemeenschappen om voor hun honden te zorgen en deze gezond te houden. Met de ERK’s kunnen gemeenschapswerkers en leraren op een leuke manier les geven over de gezondheid van honden. De kits bevatten lesmateriaal en middelen voor het organiseren van activiteiten. Kinderen leren zo over het belang van de juiste zorg, de behoeften van honden en het veilig omgaan met de dieren.

steun ons werk

Zo kunnen wij nog meer zwerfdieren helpen

doneer

Zoek