Zoek

#ThankseBay!

De anonieme online puppyhandel moet stoppen!

Het wordt steeds normaler om huisdieren via online advertentiesites, te kopen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een pup, een kitten, een konijn of zelfs een paard. De wereldwijde onlinehandel in dieren bloeit. Door gebrekkige regelgeving zijn veel advertentiesites echter een vrijplaats geworden voor misleiding en dierenleed. 

Duizenden pups worden online verkocht via advertentiesites. Ze worden vaak onder verschrikkelijke omstandigheden gefokt als onderdeel van een wrede geldmachine, die soms ook wel wordt omschreven als de "puppymaffia" .

De marktleider van de advertentiesites is eBay, die over de hele wereld dochter-sites heeft.

Mensen kunnen op deze dochtersites, zoals Gumtree, anoniem huisdieren verkopen. eBay is ervan op de hoogte dat niet alleen verantwoorde handelaren actief zijn, maar dat ook veel wrede fokkers en genadeloze verkopers deze websites gebruiken om handel te drijven… Helaas doet eBay niet voldoende om het probleem aan te pakken. 

De anonieme onlinepuppyhandel moet stoppen!

Verkopers zouden zich verplicht moeten identificeren voor ze dieren te koop kunnen aanbieden, waarmee het afgelopen is met de anonieme transacties die niet te controleren zijn. 

Tot op heden is eBay niet ingegaan op uitnodigingen van VIER VOETERS om in gesprek te gaan. Help ons om eBay tot actie te manen! 

Lees hier ons voorstel van maatregelen tegen de online huisdierenhandel!

Eis dat eBay de puppymaffia weigert

Help ons om druk uit te oefenen!

TEKEN DE PETITIE