Zoek

Schokkende ontdekkingen

Helaas lijden talloze dieren momenteel in Rafah Zoo in Gaza. Vanwege ongewoon koud weer en gebrek aan goede zorg in de afgelopen paar weken stierven 4 pasgeboren leeuwenwelpjes. Bovendien kwamen we verschrikkelijke beelden tegen van een veertien maanden oude leeuwin die werd ontklauwd door de eigenaar.

We eisen de sluiting van deze dierentuin, waar meer dan 40 dieren in vreselijke omstandigheden worden gehouden. Dr. Amir Khalil en zijn team zijn in onderhandeling met de relevante autoriteiten. De dieren hebben dringend onze hulp nodig!

Jonge leeuwin op brute wijze verminkt!

De eigenaar van de oudste dierentuin in Gaza laat bezoekers spelen met een leeuwin en verwijderde daarvoor haar klauwen met een tuinschaar.

#Savegazaanimals

Meer dan 40 dieren moeten lijden

De kleine dierentuin in Rafah opende in 1999, aan de zuidelijkste grens van de Gazastrook op de grens met Egypte.

#savegazaanimals

Een leven in kleine desolate kooien

Tientallen dieren lijden, waaronder vijf leeuwen, een hyena, meerdere apen, wolven, emoes, katten, honden en exotische vogels.

#savegazaanimals

wat weten we over rafah zoo?

In 2004 werd de dierentuin in het zuidelijke deel van de Gazastrook bijna volledig gesloopt. Sommige dieren werden gedood, gemummificeerd en tentoongesteld in de dierentuin.

 • Rafah Zoo Gaza

  Sinds de opening in 1999 zijn veel van de dieren gestorven omdat ze opgesloten zaten in het centrum van raketaanvallen en oorlogsgevechten.

 • 5 leeuwen

  ... lijden zowel als een hyena, verschillende wolven, apen, katten, honden, struisvogels, emoes en andere vogels.

 • Meer dan 40 dieren

  De dierentuin is erg klein en beslaat een oppervlakte van ongeveer 10.000 vierkante meter. De kooien zijn klein, vies en oud.

 • De klok tikt!

  De eigenaar heeft geen geld meer en kan geen voedsel meer voor de dieren aanschaffen. Evenmin kunnen de leefomstandigheden verbeteren  of verblijven uitgebreid worden. We moeten hen helpen!

de dieren wachten op onze hulp

Help mee en doneer voor deze reddingsmissie!

DONEER

Onze acties in Gaza

We willen eindelijk een einde maken aan het lijden van de dieren van Rafah Zoo en de eerste onderhandelingen met de verantwoordelijke autoriteiten zijn al begonnen. VIER VOETERS is sinds 2014 actief in Gaza en heeft al twee dierentuinen geëvalueerd en gesloten: de dierentuin Al-Bisan en de dierentuin Khan Younis. De voormalige bewoners van de dierentuin werden overgebracht naar de eigen reservaten van VIER VOETERS.

De dierentuin in Rafah is bekend bij ons. In 2015 verkocht de eigenaar van de dierentuin de twee leeuwenwelpjes Max en Mona aan een inwoner die ze aan zijn kleinkinderen gaf. We namen de welpen in beslag en brachten ze naar Al Ma'wa Nature & Wildlife Sanctuary in Jordanië.

2016

Khan Younis Zoo is verleden tijd!

VIER VOETERS voerde een intense reddingsmissie uit om de resterende 15 dieren te redden in Khan Younis Zoo. 

24.8.2016
2015

Welpjes uit Rafah zoo zijn veilig!

In 2015 kocht een vader zes leeuwenwelpen van Rafah Zoo als een kado voor zijn kleinkinderen. De nieuwe 'huisdieren' duwden de familie snel naar hun financiële en fysieke grenzen. VIER VOETERS redden de twee welpen van deze onverantwoordelijke particuliere bewaring.

18.6.2015
2014

VIER VOETERS sluit Al-Bisan Zoo en red de dieren!

Meer dan 80 dieren stierven toen een dierentuin in het noorden van Gaza ernstig werd beschadigd door luchtaanvallen. Een noodteam van VIER VOETERS slaagde erin om de 20 overgebleven dieren te helpen. Dr. Amir Khalil en zijn team leverden de benodigde medicijnen en voedsel. Gelukkig kon VIER VOETERS ervoor zorgen dat de dierentuin gesloten werd.

25.9.2014

rafah zoo moet sluiten!

Doe met ons mee en roep de autoriteiten op de resterende dieren te redden en Rafah Zoo nu te sluiten!

TEKEN DE PETITIE!

blijf up-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws!