VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Burberry: Kies voor BONTVRIJ

2014-02-06

VIER VOETERS roept Burberry op niet langer ontelbare dieren te laten doden en bont uit hun collectie te bannen

 

Burberry, het Britse exclusieve kledingmerk, kent een lange traditie. Ze zijn wereldberoemd geworden met de bekende Burberry ruit en hun trenchcoats, ze zijn leverancier voor de Britse koninklijke familie – en ze gebruiken echt bont! Vossen, wasbeerhonden en nertsen worden voor de Burberry collectie gedood en hun vacht wordt verwerkt in kragen en bontranden op sjaals en capuchons.

 

Burberry rechtvaardigt het gebruik van bont door te stellen dat hun Finse leverancier Saga Furs juist veel waarde hecht aan dierenwelzijn bij het fokken van pelsdieren. Echter; nieuw beeldmateriaal laat zien dat dieren op de Finse pelsdierhouderijen net zo'n armzalig leven hebben als alle andere dieren in de bontindustrie. Opgesloten in te kleine gaaskooien, waaronder bergen uitwerpselen zich opstapelen, zijn de dieren niet in staat ook maar enigszins een natuurlijk leven te leiden. Veel dieren hebben een ziekelijk overgewicht en geïnfecteerde ogen. Op hun laatste dag worden ze voor de ogen van de andere dieren door middel van elektrocutie gedood.


Wat jij kunt doen:


Stuur een protestbrief aan Burberry

Via de online protestsite


Stuur een protesttweet aan Burberry


Tweet 1: @Burberry Stop met dieren doden voor mode! www.befurfree.org #befurfreeTweet 2: @Burberry! Zeg nee tegen echt bont! www.befurfree.org #befurfreeTweet 3: @Burberry Er bestaat geen diervriendelijk bont! www.befurfree.org #befurfreeDownload de banner voor je Facebook profiel en deel het verhaal

DOWNLOAD HIER


print