VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

LIONSROCK

2015-07-06

Toevluchtsoord voor slachtoffers uit de jacht industrie

VIER VOETERS biedt leeuwen die gered konden worden uit de fokkerijen een veilige en geschikte plek om te leven in LIONSROCK. In dit Zuid-Afrikaanse reservaat voor grote katachtigen wonen o.a. leeuwen uit de fokkerijen en de 'canned hunting' boerderijen. Hen is een einde als jachttrofee bespaard gebleven.

Deze dieren zullen altijd in LIONSROCK mogen blijven. Ze zullen nooit verkocht worden, er zal niet op ze gejaagd worden en we zullen nooit met ze fokken.


Ziek door met de hand grootbrengen

Veel bewoners van LIONSROCK kwamen ter wereld in leeuwenfokkerijen. Sommige dieren hebben gezondheidsproblemen doordat ze met de hand zijn groot gebracht en/of door inteelt.  Zo heeft leeuwin Limpy al vanaf haar derde levensjaar ernstige artritis en heeft de vier jaar oude Ghenges problemen met zijn heupen. Deze leeuwen hebben medische zorg nodig en in het ergste geval helpt alleen een operatie.


Trofeeën via internet

Leeuw Kimba is in 2002 geboren, toen LIONSROCK nog geen VIER VOETERS project was. De voormalige eigenaar van LIONSROCK bood Kimba online aan als een jachttrofee. Toen VIER VOETERS het land overnam in 2007, werden dit soort praktijken direct verboden. Nu is het gebied een reservaat voor grote katachtigen.© © VIER VOETERS

print