Zoek

boerderijdieren

VIER VOETERS werkt al jaren aan het verbeteren van de omstandigheden van het fokken, vervoeren en slachten van zogenaamde boerderijdieren zoals vee, eenden, gevogelte, varkens en schapen. Elk jaar sterven miljarden boerderijdieren na een kort leven in verschrikkelijke omstandigheden.
Onze internationale campagnes hebben er met succes voor gezorgd dat er een verandering plaatsvind naar een diervriendelijke manier van de productie van textiel en beddengoed. Eén van de langetermijndoelen van VIER VOETERS is om een volledig verbod te krijgen op het houden van leghennen in kooien.
Een aantal jaar geleden, heeft VIER VOETERS het initiatief genomen om een dierenwelzijnslabel te ontwikkelen om consumenten een overzicht met informatie te bieden over fokken, vervoeren en slachten van dieren. Ons doel is om consumenten te helpen met de juiste beslissing te maken over alternatieve en diervriendelijke producten.

Wol

De bloederige productie van schapenwol

Meer

Foie Gras

Hoe dieren worden mishandeld voor de productie van deze delicatesse

Meer
(c) FOUR PAWS | Fred Dott

Stop de kooien

Talloze dieren in Europa moeten hun leven in kooien doorbrengen. VIER VOETERS was onderdeel van de campagne "STOP DE KOOIEN!"

Meer