Doneren

ILLEGALE PUPPYHANDEL MELDEN

Bent u slachtoffer van de illegale puppyhandel? Iedereen kan worden misleid door illegale puppyhandelaren. Als u denkt dat u mogelijk een puppy van een illegale of gewetenloze verkoper hebt gekocht, of verdachte puppyverkopen hebt waargenomen, hoeft u niet machteloos toe te kijken, maar kunt u iets doen. 

Vertel ons uw verhaal door het formulier op deze pagina in te vullen. Uw melding is vertrouwelijk, veilig en kan bijdragen aan het redden van levens en het voorkomen van verder lijden. Met uw steun kunnen we ons onderzoek verdiepen en onze politieke eisen kracht bijzetten.

Meer informatie

De vraag naar puppy's is nog nooit zo hoog geweest in Europa en daar profiteren puppyhandelaren van.

Zag u een advertentie voor de perfecte puppy online, maar werd de puppy al snel na aankoop ziek? Is de advertentie inmiddels verdwenen en kunt u op geen enkele manier meer contact opnemen met de verkoper? Of misschien is er iets anders dat niet goed voelt. 

Door dit formulier in te vullen, draagt u bij aan het werk van VIER VOETERS door: 

  • Informatie te delen die kan bijdragen aan onze juridische onderzoeken.
  • Belangrijke informatie te delen waarmee we kunnen aantonen dat regeringen strenger moeten optreden om honden te beschermen.
  • te laten zien wat voor impact de illegale handel heeft op mensen en gezinnen en gezondheidsrisico's die worden veroorzaakt door de slechte regulering van de internationale puppyhandel.

We begrijpen dat u mogelijk een heftige ervaring achter de rug heeft in verband met de puppyhandel. Maar het is goed te weten dat u niet de enige bent en dat u er mede voor kunt zorgen dat er een eind komt aan de illegale puppyhandel. Wij adviseren u om ook een melding te maken bij de dierenpolitie door te bellen naar 144.

We zijn dankbaar voor de alle informatie die u met ons wilt delen. 

Lees meer informatie over ons werk tegen illegale puppyhandelaren!

Hoe bent u erbij betrokken?

Waar heeft u uw puppy gekocht of de malafide puppyhandel opgemerkt?

Informatie over het verkooppunt

Land

Wanneer heeft het incident plaatsgevonden / wanneer heeft u het probleem geconstateerd?

Informatie over de pup

Ras van de hond

Werden er andere hondenrassen te koop aangeboden?

Land van herkomst van de hond volgens huisdierenpaspoort / vaccinatieboekje

Gezondheidsstatus van de puppy

Bijlagen

Bewijs is erg belangrijk voor ons werk. Stuur ons foto's, screenshots van online advertenties, het EU-huisdierenpaspoort, vaccinatiebewijs (Toegestane formaten zijn: JPG, PNG, PDF - maximaal 2 MB). Uiteraard behandelen wij uw gegevens strikt vertrouwelijk.

Uw contactgegevens (voor eventuele vragen)

Door dit incident te melden, ga ik ermee akkoord dat VIER VOETERS contact met mij kan opnemen als er nog vragen over het incident zijn.

French bulldogs in a cage

De illegale puppyhandel

Veelgestelde vragen en antwoorden

Lees meer

Zoek