DonerenAdopterenShop
Werkpaard in Petra

DE WERKENDE PAARDEN VAN PETRA KRIJGEN DE BROODNODIGE ZORG NA COVID-19 LOCK DOWN

Ons team arriveert in Jordanië om medische hulp te bieden

17.9.2020

Begin 2020 hadden onze lokale partners, de Princess Alia Foundation (PAF), de Petra Tourism Authority (PDTRA), en VIER VOETERS grote plannen om het werk voort te zetten dat we 5 jaar geleden begonnen waren - om de gezondheid en de werkomstandigheden van de werkpaarden, ezels en muildieren van het Petra park in Jordanië verder te verbeteren.

Ondanks acht geplande interventies in 2020, zorgden de COVID-19-pandemie en lock downs ervoor dat Jordanië zijn grenzen sloot en het zevende wereldwonder zijn poorten.

Van de ene op de andere dag hadden de eigenaars van het werkpaard, de ezel en de muilezel geen inkomen meer en moesten ze op de een of andere manier overleven. Zonder inkomen waren het niet alleen de gezinnen die leden, maar ook de dieren waarvoor ze moesten zorgen. Hoewel de 'werklast' werd verminderd door het gebrek aan toeristen, hadden sommige paardachtigen toch aandacht nodig zoals medicijnen. Helaas was ook de paardenkliniek in Petra gesloten, maar we hadden contact met lokale helpers waarvan we wisten dat ze konden helpen. Deze helpers stuurden ons foto's van paarden die verzorging nodig hadden, maar die bepaalde medicijnen niet konden krijgen.

Afgezien van ons werk ter plaatse, hopen we sterk op de beloofde golfcarts die aan het begin van het jaar zouden worden afgeleverd - ze zullen de paardenkoetsen vervangen die de dieren extra leed veroorzaakten. Deze staan nog op de agenda en zullen naar verwachting eind dit jaar worden geïmporteerd.

Blijf hieronder op de hoogte voor verdere updates!

September 
More equines treated

Terug ter plaatse voor castraties en tanden vijlen 

De 3de interventie van het jaar en de 2de na de lock down is weer succesvol gebleken - de 17 paarden met gevijlde tanden kunnen nu probleemloos eten en zullen geen last hebben van koliekjes of wonden door onregelmatig gevormde tanden, en zes paarden werden binnen twee dagen gecastreerd.

August
Professional farriery was provided to 17 horse

Het programma start opnieuw na de lock down

Na enkele maanden van ontbering, samen met PAF en de PDTRA (toerismeautoriteit), bezocht ons team Petra park om het programma opnieuw op te starten. Het team heeft alle paardachtigen met verschillende aandoeningen of symptomen gecontroleerd door dierenartsen en gegevens verzameld over hoe het de dieren de afgelopen maanden vergaan is. In slechts twee dagen waren ze in staat om in totaal 83 paarden te behandelen - 22 paarden kregen algemene gezondheidscontroles, 44 paarden werden drachtig bevonden en er werd professionele werk verricht aan de hoeven van 17 paarden.

April

Noodvoorraden

Hoewel onze lokale partners, PAF, niet binnen Jordanië mochten reizen, besloten we verschillende paarden te verzorgen met medicatie en voedsel zodat ze niet zouden lijden - dus werden er twee dozen met dringend benodigde medicatie naar Petra Park gestuurd.

February
Working horse receiving treatment

De interventie van 2020 begint

De interventie begon veelbelovend met de diagnose van meerdere merries (drachtigheidsdiagnose) en de behandeling van meerdere paarden die tekenen van kreupelheid en kolieken vertoonden.

Zoek