DonerenAdopterenShop

werkpaarden in Roemenië

VIER VOETERS helpt werkpaarden in Roemenië

Er zijn ongeveer 50.000 werkpaarden in Roemenië. Velen van hen zijn het eigendom van de lokale Roma-gemeenschappen die op hen vertrouwen voor zowel werk als transport.

De paarden moeten vaak zware koetsen trekken op drukke wegen, waardoor ze worden blootgesteld aan harde geluiden en vervuiling. De meesten van hen hebben geen goede hoefsmid die hun gewrichten zwaar belast.

Door een gebrek aan financiële middelen kunnen veel eigenaren de paarden niet de medische zorg geven die ze nodig hebben. Vanwege dit gebrek aan medische aandacht hebben veel paarden last van kolieken, kreupelheid en andere kwalen.

Het VIER VOETERS team wil de gezondheid-, werk- en leefomstandigheden van deze paarden verbeteren. Ons team biedt niet alleen gratis medische hulp aan de paarden, maar het leert de bevolking ook hoe ze dagelijks op de juiste manier voor hen kunnen zorgen. We beginnen met het informeren van de paardeneigenaren over de behoeften van de dieren, de juiste huisvestingsomstandigheden en geschikte hoefverzorging. Ze leren over de juiste voeding en gezondheidszorg van de paarden. Ook leren we de kinderen in de gemeenschap hoe ze voor dieren moeten zorgen.

Met uw hulp kunnen we het leven van duizenden paarden in Roemenië verbeteren.

Wat doen wij precies?

We willen de werk- en leefomstandigheden van Roma-paarden aanzienlijk verbeteren. Daarom helpen wij hen met:

- medische behandelingen
- hoefverzorging
- geschikt tuig voor de paarden
- tandheelkundige zorg en ontworming.

Arbeitspferde der Roma (c) VIER PFOTEN | ARCA | Kuki Barbuceanu

steun dit project

De zorg die wij gratis bieden aan de Roma is erg kostbaar. Wij hopen op je steun!

doneer nu

Zoek