DonerenAdopterenShop
Wilde paarden in de Donau Delta

wilde paarden in roemenië

VIER VOETERS helpt paarden in de Donau Delta

Sinds 2012 werken we aan een project om enkele van de laatste wilde paarden die in Europa leven, te helpen. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie vestigden voormalige werkpaarden wier eigenaars door de ineenstorting van het kolchozensysteem niet meer konden worden gebruikt zich in de Roemeense Donau-delta. In de afgelopen twee decennia heeft deze populatie zich snel uitgebreid. Omdat de Donau-delta een strikt beschermd reservaat is, brengt de groeiende populatie van paarden de flora en fauna in gevaar. De Roemeense autoriteiten zagen geen andere oplossing dan om de paarden af te laten schieten. We reageerden onmiddellijk door een aanbod te doen aan de Roemeense overheid: we zouden een anticonceptieprogramma opzetten dat de bevolking op de lange termijn zou kunnen controleren. Sinds 2012 voert een team van Roemeense dierenartsen dit programma uit.

Anticonceptie

Onze oplossing voor geboortebeperking is geen operatie maar immunisatie via een anticonceptivum. Het castreren van hengsten is geen haalbare optie, omdat de taak complexer zou zijn en hogere risico's met zich meebrengen voor de dieren. Bovendien kan een ongecastreerde hengst paren met maximaal 50 merries in één seizoen. De kans om alle hengsten binnen een seizoen te vangen en te castreren is praktisch onmogelijk.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Diergeneeskunde en voeding

In samenwerking met de Roemeense autoriteiten hebben we de volgende activiteiten samen met ons anticonceptieprogramma afgesproken:

  • VIER VOETERS dierenartsen zorgen voor zieke en oude paarden.
  • In het geval van schaarste zal VIER VOETERS de paarden van hooi voorzien.
  • Onze dierenarts Ovidiu Rosu heeft zijn doctoraatsthesissen over de effectiviteit van anticonceptie via het anticonceptivum PZP (Porcine zona pellucida) geschreven.
     

Zoek