Doneren
Opgevangen zwerfpuppy

hulp aan zwerfdieren in Roemenië

VIER VOETERS helpt zwerfhonden in Roemenië met een mobiele medische kliniek en betrekt de lokale bevolking bij projecten rond dierenwelzijn.

VIER VOETERS is actief geworden in Roemenië omdat zwerfhonden gedood worden om de populatie te verminderen. Het doden gaat via wrede methodes. In Roemenië zijn nog steeds wetten die het doden van dieren toestaan om de hondenpopulatie onder controle te houden. Wij zijn lokaal actief in de vorm van castreren, vaccineren en het controleren op parasieten van zwerfdieren. De honden en katten worden ook voorzien van microchips. We werken samen met Roemeense dierenartsen en geven voorlichting in gemeentes over verantwoordelijk bezit van huisdieren.

Mobiele kliniek voor helpen zwerfdieren

We zijn al actief in Roemenië voor meer dan twintig jaar als het gaat om castreren en medisch behandelen van zwerfdieren. De laatste tien jaar waren we actief in meer dan 35 steden. Met onze mobiele dierenkliniek kunnen we door heel Roemenië reizen en zwerfhonden en -katten helpen. Zelfs in de meest afgelegen gebieden. Onze kliniek is de enige in zijn soort en is een aanvulling op een stationaire veterinaire kliniek in Boekarest. In Roemenië werkt VIER VOETERS samen met een onafhankelijke dierenwelzijnsorganisatie, Animal Society, die zich lokaal inzet voor zwerfdieren.

Betrekken van gemeenschap in Roemenië

VIER VOETERS ondersteunde het eerste project om de gemeenschap te betrekken bij zwerfdieren. Het project vond plaats in de Roemeense stad Galati. De betrokkenheid van de gemeenschap vormt een integraal deel van ons Stray Animal Care- programma. De lokale bevolking leert onderliggende problemen te voorkomen om de groei van zwerfdieren te beperken.

Inzet zwerfhonden als therapiehonden

Naast de castratieprojecten van zwerfdieren, willen we de dieren vooral een nieuw leven geven. In 2004 zijn we gestart met het project ‘Dogs for People’. Hierin geven wij voormalige zwerfhonden een opleiding tot therapiehond. Op dit moment werken er in Roemenië vier honden in ons project. De voormalige zwerfhonden geven steun aan kinderen met handicaps, studenten op universiteiten en oudere mensen in bejaardenhuizen. Dit project is een duidelijke win-winsituatie voor de honden en de lokale bevolking.

Hulpbehoevende jongen met therapiehond

Animal assisted intervention

Wanneer voormalige zwerfhonden therapiehonden worden

lees meer

Hulp aan zwerfdieren 

Steun ons werk in Roemenië

geef nu

Zoek