Zoek

Doneren Adopteren Shop

Partnerschapsprogramma van VIER VOETERS in Zuidoost-Azië

Een actieve samenwerking voor de zwerfdierenzorg

In Zuidoost-Azië zien en behandelen de meeste mensen zwerfdieren op een andere manier dan in West-Europa. Katten en honden genieten weinig tot geen wettelijke bescherming, er is een aanzienlijk gebrek aan veterinaire opleiding, weinig sterilisatie- en castratiecapaciteit, een enorme overbevolking en endemische hondsdolheid. De aanwezigheid van hondsdolheid en het conflict tussen hond en mens leidt ongelukkigerwijze vaak tot het wreed ruimen van de honden om de ziekte te beheersen. De honden- en kattenvleeshandel in Azië is, met meer dan 30 miljoen honden en katten per jaar, ook een van de meest ernstige dierenwelzijnskwesties van onze tijd. Honden en katten die ooit huisdieren waren, alsook zwerfdieren, worden vaak gestolen, verhandeld en op folterende wijze gedood. Daarom is het leed van de zwerfdieren zo enorm.

 Door partnerschap kunnen wij positieve veranderingen voor zwerfdieren versnellen

VIER VOETERS zet zich in voor het verbeteren van het dierenwelzijn in de hele regio door het aangaan van sterke partnerschappen met lokale liefdadigheidsinstellingen, het uitvoeren van effectieve programma’s en lokaal campagne voeren. In Indonesië, Cambodja, Vietnam en Thailand houdt VIER VOETERS zich bezig met verschillende lokale liefdadigheidsinstellingen om geweldige programma’s uit te voeren met betrekking tot het redden van zieke en gewonde dieren, diergeneeskundige training, betrokkenheid van de gemeenschap en het verstrekken van de broodnodige medische diensten aan dieren die het het hardste nodig hebben. De langetermijndoelstellingen van het programma omvatten het verbeteren van de mentaliteit van de gemeenschap en empathie ten aanzien van zwerfdieren, het opleiden van de dierenartsen voor de toekomst, het aanpakken van de wrede handel in honden- en kattenvlees en het op humane wijze beheren van de zwerfdierenpopulaties. Op deze manier kunnen wij voor de komende jaren zorgen voor een verbeterd dierenwelzijn.

Onze zwerfdierenzorg partnerschapsprogramma

dat in 2018 van start ging en de volgende programma’s bevat:

CAMBODJA Pagodedieren redden –Pnom Penh

Er is weinig veterinaire capaciteit, een ongebreidelde handel in hondenvlees en, als gevolg van de misvatting dat monniken wel voor hun dieren zullen zorgen, worden ongewenste dieren vaak bij boeddhistische pagodes gedumpt. VIER VOETERS werkt samen met de lokale liefdadigheidsinstelling Animal Rescue Cambodja, om de hoognodige veterinaire diensten naar de lokale gemeenschappen te brengen met de nadruk op het werk in de boeddhistische pagodes om het dierenwelzijn, de voorlichting en de mentaliteit te verbeteren. Het programma werkt ook aan het opleiden van jonge Khmer-dierenartsen in het uitvoeren van sterilisatie en castratie. Lees meer over ons werk in Cambodja

THAILAND Thailands vergeten honden –Bang Saphan

VIER VOETERS is gaan samenwerken met de lokale liefdadigheidsinstelling Headrock Dogs Rescue om een voorpost te bemannen en medische diensten te verlenen in een groot gebied in Centraal Thailand waar geen veterinaire diensten zijn. In de provincie Prachuap Khiri Khan biedt het programma de broodnodige voedselservice voor meer dan 500 honden, komt in actie bij noodsituaties, voert gratis castraties en sterilisaties uit en onderwijst monniken, nonnen en lokale verzorgers. Lees meer over ons werk in Thailand.

VIETNAM Cats Matter Too – Da Nang & Hoi An

VIER VOETERS en de lokale organisaties PAWS for Compassion en Vietnam Cat Welfare hebben het ‘Cats Matter Too’- programma gelanceerd, dat gericht is op het vergroten van het lokale bewustzijn over dit onderwerp, het veilig houden van katten, gratis sterilisatie en castratie voor huisdiereigenaren en lokale bedrijven en het redden van katten in nood. Het programma omvat ook doorlopende workshops op lokale scholen om de boodschap van mededogen voor alle dieren te geven. Lees meer over ons werk in Vietnam.

INDONESIË Compassion Through Education – Jakarta

In Indonesië is er wijdverbreid lijden van zowel gezelschaps- als wilde dieren. Er is een ongebreidelde handel in hondenvlees en er is leed van zowel huisdieren en zwerfdieren als gevolg van hiaten in het verantwoord houden van huisdieren en het onbegrip over de basisbehoeftes van dieren. Om dit aan te pakken heeft VIER VOETERS samengewerkt met de liefdadigheidsinstelling Jakarta Animal Aid Network om een geweldig online educatieplatform te creëren met een verscheidenheid aan toolkits, communiqués, gebreken ten aanzien van dierenwelzijn en om te helpen bewustzijns- en trainingsmateriaal te verspreiden onder leerkrachten, studenten en het publiek. Het programma ondersteunt ook educatieve seminars en presentaties op scholen, ambassades, organisaties en evenementen in de hoofdstad Jakarta.

INDONESIË Zwerfdierenzorg Borneo

Diep in het hart van het regenwoud van Kalimantan runt VIER VOETERS het eerste en enige programma in zijn soort dat zich richt op het verbeteren van het zwerfdierenwelzijn en het beschermen van bedreigde dieren in het wild tegen ziektes die kunnen worden overgedragen op huisdieren. In samenwerking met onze lokale partner Pro Natura voert ons team sterilisaties uit in een mobiele kliniek, voornamelijk katten en behandelt het zieke en gewonde dieren en informeert inwoners van gemeenschappen over verantwoord huisdierenbezit. Lees meer over ons werk in Borneo.