VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Eerste VIER VOETERS Doggy Marathon groot succes

2014-10-24

Met evenement wordt ruim € 17.000 opgehaald voor goede doel

Enthousiaste deelnemers, lieve honden en de steun van de weergoden maakten op Dierendag van de eerste VIER VOETERS Doggy Marathon een geslaagd familiefestijn. Bijna 300 deelnemers renden of wandelden samen met hun hond het parcours van 4,2 km door het Amsterdamse Amstelpark. Maar dat was niet hun enige prestatie. Dankzij de grote inzet van de deelnemers om zoveel mogelijk geld op te halen én de gulheid van de vele bezoekers werd maar liefst een bedrag van € 17.219,82 ingezameld voor de zwerfhonden in Roemenië.

 

De Doggy Marathon ging van start met een warming-up, gegeven door presentatrice Martine Hauwert (bekend van RTL 4 en Telegraaf TV) en dierenfysiotherapeut Irene Feenstra. Na de marathon vermaakten de deelnemers en bezoekers zich bij de vele activiteiten, zoals de ‘Doggy Dating Service’, waar de trouwe viervoeters een leuk speelmaatje konden vinden of de schmink-tent, waar kinderen veranderd werden in hun favoriete dier.

 

De Doggy Marathon had ook een serieuze kant. Het evenement is opgezet voor de ca. 3 miljoen zwerfhonden in Roemenië. Sinds de invoering van een zwerfhondenwet in december 2013 zijn de dieren daar vogelvrij verklaard en al bijna 20.000 honden zijn op vaak brute wijze door de autoriteiten gedood. Met het ingezamelde geld worden mobiele klinieken gesponsord die VIER VOETERS inzet om zwerfhonden te vangen en castreren, om zo op duurzame wijze het probleem op te lossen. Naast deze directe hulp aan de dieren, zorgt VIER VOETERS voor voorlichting aan de Roemeense bevolking en probeert ze de autoriteiten ervan te overtuigen ook te kiezen voor de diervriendelijke aanpak.


print