VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Nieuwe directeur VIER VOETERS

2014-12-10

INEZ DE LIGT NIEUWE DIRECTEUR VIER VOETERS NEDERLAND

Inez de Ligt is de nieuwe directeur Nederland van VIER VOETERS. De moederorganisatie FOUR PAWS International wordt gezien als de meest invloedrijke en succesvolle dierenwelzijnorganisatie in Europa. Inez de Ligt is vast van plan ook in Nederland van VIER VOETERS een autoriteit te maken. De organisatie zichtbaarder maken voor het grote publiek én hen meer betrekken bij het realiseren van successen vormen daarbij belangrijke speerpunten.

 

De Ligt: “Er is helaas nog steeds veel werk te verrichten op het gebied van dierenwelzijn. Natuurlijk proberen we wet- en regelgeving veranderd te krijgen en consumentengedrag te veranderen door onze voorlichtingscampagnes. Maar anders dan vele andere organisatie verbeteren we dierenwelzijn ook door directe opvang te bieden aan dieren in nood, zoals in onze opvangcentra voor beren of grote katachtigen. Erg trots ben ik op het feit dat we ook in Nederland een centrum voor leeuwen en tijgers hebben in Nijeberkoop. Daarnaast benaderen overheden ons steeds vaker in geval van (natuur)rampen, waarbij wij bijvoorbeeld noodhulp bieden aan vee en huisdieren die zijn achtergebleven in geëvacueerde gebieden.”

 

Inez de Ligt heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende (inter)nationale  humane goede doelen en  dierenwelzijnorganisaties, zoals het Ronald McDonald Kinderfonds, Solid House Foundation en WSPA Nordic in Kopenhagen. Met de overstap naar VIER VOETERS geeft zij invulling aan haar wens om weer in de dierenwelzijnswereld actief te zijn.Over VIER VOETERS

VIER VOETERS streeft naar een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. Wij zijn daarbij de sterke, wereldwijde en onafhankelijke stem voor dieren die onder directe invloed van mensen staan, zoals zwerfdieren, proefdieren, productiedieren, wilde dieren en huisdieren. VIER VOETERS heeft vijf opvangcentra voor beren en twee opvangcentra voor grote katachtigen, waarvan één in Nederland (Nijeberkoop). Daarnaast bieden we noodhulp aan dieren in gebieden die door (natuur)rampen zijn getroffen. Intensief (inter)nationaal lobbyen maakt ook deel uit van de werkwijze. Ons werk is gebaseerd op gedegen onderzoek en wetenschappelijke ervaring. VIER VOETERS heeft kantoren in Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Nederland, Roemenië, Zuid Afrika, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de VS.

www.vier-voeters.nl


print