VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Succesvolle redding leeuwen uit Gazastrook

2014-10-24

VIER VOETERS brengt getraumatiseerde leeuwen naar opvangcentrum in Jordanië

VIER VOETERS is erin geslaagd drie leeuwen uit de door bombardementen zwaar beschadigde Al- Bisan Zoo in de Gazastrook over te brengen naar een opvangcentrum in Jordanië. Diverse vertegenwoordigers van de autoriteiten in Egypte, Israël, Jordanië en de Palestijnse staat waren betrokken bij de redding. VIER VOETERS werkt verder aan het vinden van een passende lokale oplossing voor de overige dieren in de dierentuin.

 

Dierenarts Dr Amir Khalil van VIER VOETERS, die de operatie op het terrein coördineert, heeft topprioriteit gegeven aan het transport van de leeuwen (twee mannetjes van ca. zes jaar oud en een drachtige leeuwin van ca. zeven jaar): "Hier speelde meer dan het verzorgen van voldoende voedsel, medische behandeling, en een soortgeschikte omgeving. Leeuwen zijn gevaarlijke, wilde dieren. Na de luchtaanvallen waren de verblijven verre van veilig zijn de verzorgers en bezoekers van de dierentuin. Daarom hebben we gezocht naar een oplossing buiten Gaza ."

 

Op dinsdagochtend zijn de leeuwen verdoofd, hebben een medische controle gekregen en zijn voor het transport in reiskisten gelegd. Vervolgens zijn ze in konvooi vervoerd naar een opvangcentrum in Jordanië , waar ze in hun tijdelijke verblijf zijn losgelaten. De permanente verblijven voor de leeuwen zijn nog in aanbouw. VIER VOETERS bouwt momenteel op ongeveer 45km van Amman een nieuw opvangcentrum voor dieren: de  "Al Ma´wa for Nature and Wildlife " ,

 

Ook voor de resterende dieren – waaronder een makaak, groene meerkatten, wilde katten, wolven, struisvogels, pelikanen, roofvogels, stekelvarkens en een krokodil moet een oplossing gevonden worden. Amir Khalil: "We zien hoeveel de mensen in Gaza houden van de dierentuin en de dieren. Daarom biedt VIER VOETERS haar expertise en financiële steun voor aanpassing van de verblijven zodat ze soortgeschikt worden voor de verschillende diersoorten. Daarnaast trainen we het lokale team van dierverzorgers hoe ze het best met de dieren omgaan. Aanvullende steun wordt gegeven door de Franse dierenbeschermingsorganisatie ‘30 millions d' amis’.

 

De dierentuin werd zwaar beschadigd door luchtaanvallen in begin juli en meer dan 80 dieren stierven . Vorige week heeft de VIER VOETERS noodhulpteam de overlevende dieren voorzien van voedsel, water en medische behandeling, waaronder vaccinaties en noodoperaties. Met lokale hulp werden noodreparaties uitgevoerd aan de zwaar beschadigde verblijven, die ook werden gereinigd en ontsmet. Daarnaast is de vernielde watervoorziening hersteld . Hulp kwam geen moment te vroeg , want de dieren hadden al dagenlang geen vers water of voedsel.


print