VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Uniek evenement voor goed doel

2015-04-20

Ren – en wandeltocht voor honden en baasjes voor zwerfdieren in Roemenië

Amsterdam, 10 april 2015 – Eind juni organiseert de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS voor de tweede maal de Doggy Marathon. Deze 4,2 km lange loop voor honden en hun baasjes, heeft als doel aandacht te vragen en fondsen te werven voor de zwerfhonden in Roemenië. Het voor Nederland unieke evenement vindt plaats op zondag 28 juni in het Amstelpark in Amsterdam en wordt gepresenteerd door RTL presentatrice Martine Hauwert.

 

Plezier staat voorop bij het ren- en wandelevenement. Meedoen is dan ook geen kwestie van dwingende stopwatches en zwaar afzien, maar vooral van zoveel mogelijk lol hebben. Op het terrein van de Doggy Marathon worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de deelnemende honden en hun eigenaren, variërend van een kraampje waar kinderen als hun favoriete dier geschminkt kunnen worden tot een speciale wasstraat voor honden.

 

Op een leuke manier een ernstig probleem aanpakken

Voor de honderden deelnemers  is de Doggy Marathon een leuke dag met hun hond. Voor de miljoenen Roemeense zwerfhonden misschien hun enige kans om te overleven. Het geld dat met de Doggy Marathon wordt ingezameld, gaat namelijk direct naar de mobiele klinieken van VIER VOETERS in Roemenië en naar de campagne voor diervriendelijke wetgeving. Een campagne die hard nodig is, want het afgelopen jaar was de Roemeense ‘oplossing’ voor het zwerfhondenprobleem om duizenden weerloze dieren zonder pardon af te maken. De enige echte oplossing is om zwerfhonden te castreren en vaccineren. De mobiele klinieken van VIER VOETERS rijden daarom elke dag door Roemenië om zwerfhonden te vangen en te behandelen, zodat zij zich niet meer kunnen voortplanten. Zo krijg je het aantal dieren onder controle.

 

4 poten, 2 voeten, 4.2 km vol lol

Vorig jaar was de VIER VOETERS Doggy Marathon een groot succes. Driehonderd honden en baasjes, waaronder Bridget Maasland en haar hond Tibbs, stonden aan de start en samen hebben zij meer dan €17.000 opgehaald. Inschrijven kan via www.doggymarathon.nl.


print