VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

#2sour2ignore - campagne om dieren Khan Younis Zoo te redden

2016-08-02

Eindelijk veilige toekomst voor dieren?

In de afgelopen maanden is dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS er in geslaagd om de laatste 16 dieren in ’s werelds ergste dierentuin, de Khan Younis Zoo in Gaza, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg te geven. Maar deze oplossing is echter slechts tijdelijk. Voor de dieren is een permanente opvang buiten Gaza nodig. 


Tijger Laziz stierf bijna door voedselgebrek
© VIER VOETERS

Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS Nederland legt uit: “Voordat VIER VOETERS op de hoogte werd gebracht van de situatie in de Khan Younis Zoo is een groot aantal dieren van de honger gestorven. De resterende dieren hebben we gelukkig kunnen redden van deze vreselijke dood. We zijn echter ook op zoek gegaan naar een duurzame oplossing. Nu lijkt het er op dat we de dieren naar een veilige opvang buiten Gaza kunnen brengen. We zitten in de laatste afstemmingsronde met de eigenaar en we willen hem laten zien dat mensen van over de hele wereld een veilige toekomst voor de dieren steunen. Daarom roepen we iedereen op zich solidair te tonen met de dieren en, in dit geval, even door ‘de zure citroen heen bijten’.”


#2sour2ignore – de ‘lemon challenge'

Het idee achter de VIER VOETERS lemon challenge is dat mensen zichzelf filmen terwijl ze in een citroen bijten, dit filmpje op social media plaatsen met de hashtag #evendoorbijten en minimaal drie vrienden oproepen hetzelfde te doen. We vragen iedereen die niet in een citroen wil bijten om een donatie te doen, zodat we binnenkort voldoende financiële middelen hebben om de dieren over te brengen naar een veilig, nieuw onderkomen buiten Gaza.

 

De Ligt: “Deze lemon challenge is symbolisch. Niemand kan in een citroen bijten zonder reactie. Met deze campagne krijgen mensen een paar seconden een nare sensatie; een gevoel dat de dieren in Khan Younis Zoo al hun hele leven hebben in de veel te kleine kooien, soms zonder voedsel en zonder de noodzakelijke medische zorg. Met deze campagne willen we het ‘zure leven’ van de dieren beëindigen en veranderen in een mooie ‘zoete’ toekomst.”print