VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Berinnen Jeta en Luna zijn gered

2016-11-16

Een nieuwe reddingsmissie

Op 14 november 2016 ging ons reddingsteam terug naar Albanië om nog 2 beren te redden die in verschrikkelijke omstandigheden leven. De Albanese beren Pashuk, Tomi en Gjina waren al eerder gered. Nu was het de beurt aan de berinnen Jeta en Luna.


'Selfie'-beer Jeta werd iedere dag meegezeuld om met toeristen op de foto te gaan
© VIER VOETERS

Luna

Op 15 november kwam het reddingsteam aan in Luna Park in Albanië, om berin Luna te bevrijden. De omstandigheden waarin ze moest leven zijn verschrikkelijk. Bij aankomst lag Luna uitgeput in haar kleine kooi. Het arme dier heeft heel veel moeten lijden. Gelukkig is dit leven nu voorgoed voorbij; we konden Luna dezelfde dag nog redden!


Luna leefde in een ontzettend kleine kooi
© VIER VOETERS

Jeta

Op 16 november 2016 kwam ons team aan bij 'selfiebeer' Jeta. Ze leefde - wanneer ze niet op de foto hoefde met toeristen - in een heel kleine schuur naast het huis van haar eigenaar. Ze was vastgeketend met een ketting in de grond en haar klauwen waren geknipt. De omstandigheden waarin ze moest leven zijn verschrikkelijk. Gelukkig konden we haar bevrijden, en werd ze eindelijk bevrijd van de neusketting!


Jeta was vastgeketend in een kleine schuur
© VIER VOETERS

Een nieuw leven

Jeta en Luna gaan allebei een nieuw leven tegemoet. In eerste instantie verblijven beide berinnen in een tijdelijke opvang in Albanië, totdat hun permanente verblijf in ons BERENWOUD Prishtina in Kosovo af is. Als de nieuwe verblijven af zijn, verhuizen ze voorgoed naar Kosovo waar ze de rest van hun leven eindelijk een beerwaardig leven kunnen leiden. Dat hebben ze verdiend!

 

HELP JETA EN LUNA DE TOEKOMST TE GEVEN DIE ZE ZO VERDIENEN!


Gered!
© VIER VOETERS

print