VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Beschermengel waakt over zwerfhond Jerry

2016-04-04

Ieder dierenleven telt

Amsterdam, 29 maart 2016 – India heeft meer zwerfdieren dan enig ander land ter wereld. Een gespecialiseerd veterinair team van de dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS is ieder jaar in de stad Chennai actief om te helpen bij het vaccineren, steriliseren en behandelen van zwerfhonden. Voor zwerfhond Jerry kwam het team precies op tijd.

 

Het gebeurde op weg naar de kliniek van partnerorganisatie Blue Cross of India. De straten overvol met allerhande verkeer. Voor de auto van het veterinaire team reed een motor; de bestuurder met een jonge hond in zijn armen. Opeens viel de hond op de weg en werd meteen geraakt door een andere motor. De dierenartsen stopten direct en ontfermden zich over het zwaargewonde dier. In de kliniek bleek dat de hond, die ze de naam Jerry gaven, niet zelfstandig kon opstaan of eten. Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS, vertelt: “Onze dierenartsen hebben Jerry intensief behandeld met mineralen, aminozuren, vitaminen en medicijnen die zijn hersenactiviteit ondersteunen. Dankzij het snelle ingrijpen van onze dierenartsen is hij volledig hersteld. "

 

Het team dierenartsen van VIER VOETERS behandelt per dag zo’n 50 honden die dringend medische zorg nodig hebben. De dieren lijden aan schurft, hebben bijtwonden, tumoren of zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Naast de behandeling van de dieren, leert het veterinaire team lokale dierenartsen hoe ze om moeten gaan met het hondsdolheidsvirus, dat in India nog veelvuldig voorkomt.

 

De samenwerking met Blue Cross of India begon in 2009 en sindsdien gaat het veterinaire team regelmatig naar Chennai om de zwerfhonden te helpen. Na hevige regenval en zware overstromingen in Chennai werd in december 2015 een speciale noodhulpmissie opgezet, waarbij meer dan 1.200 achtergelaten dieren in de overstroomde gebieden, waaronder honden, katten en koeien, voorzien werden van voer en medische zorg.

 


print