VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Doggy Marathon groot succes

2016-09-19

Deelnemers halen ruim € 30.000 op

Oisterwijk, 18 september 2016 – Enthousiaste deelnemers, lieve honden en de steun van de weergoden maakten van de VIER VOETERS Doggy Marathon een zeer geslaagd evenement. Bijna 400 deelnemers renden of wandelden samen met hun hond een parcours van 4,2 of 8 km door de prachtige Oisterwijkse Bossen & Vennen. Dat was al een prestatie, maar zij haalden ook nog eens  € 30.241 op voor honden in nood. 


Geld voor honden in nood

RTL 4 presentatrice Martine Hauwert, warmde de menigte op met een leuke warming-up voor de honden en hun baasjes!  En toen ging de hele bende van start, het was een vrolijke roedel met honden in alle soorten en maten. Iedereen die gefinisht was vermaakte zich bij de vele gezellige activiteiten, zoals de honden massagesalon, waar de trouwe viervoeters flink in de watten gelegd werden of de schmink-tent, waar kinderen veranderden in hun favoriete dier. Rond drie uur maakte de directeur van VIER VOETERS, Inez de Ligt, bekend dat er maar liefst € 30.241 opgehaald is tijdens de Doggy Marathon. Dit was boven verwachting. Het opgehaalde geld zal VIER VOETERS besteden aan haar projecten voor zwerfhonden, de campagne tegen de illegale puppyhandel én een therapiecentrum in Roemenië  waar zwerfhonden opgeleid worden als therapiehond voor kinderen met een geestelijke beperking.


Hondenspeeltuin Loonse en Drunense Duinen


Ook voor partner Natuurmonumenten was de Doggy Marathon een succes . Natuurmonumenten wil mensen stimuleren hun hond aan de lijn te houden. “Veel boswachters zijn gek op honden, maar ze zien helaas te vaak ook het leed dat loslopende honden kunnen aanrichten in onze natuurgebieden,” vertelt Inge van Dongen, boswachter bij Natuurmonumenten.  “Wij hebben hier via de Doggy Marathon op een positieve manier aandacht voor gevraagd én bewezen dat het heel leuk kan zijn om met je hond aan de lijn te lopen.” Daarnaast heeft Natuurmonumenten met de Doggy Marathon € 871 opgehaald om een hondenspeeltuin te realiseren in de Loonse en Drunense Duinen.print