VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Het wonderlijke verhaal van Grivita

2016-02-08

VIER VOETERS geeft zwaar mishandelde zwerfhond een mooie toekomst

Amsterdam, 8 februari 2016 – Een dramatisch verhaal met een happy end. Zo kunnen we het verhaal van de Roemeense zwerfhond Grivita beschrijven. Lange tijd had Grivita een relatief rustig leven als straathond in Boekarest. Ze was altijd lief, handtam en werd regelmatig gevoerd door buurtbewoners. Tot ze op een avond verschrikkelijk werd toegetakeld  door dierenbeulen, die haar kaak met een zwaar voorwerp volledig verbrijzelden. Het VIER VOETERS team in Roemenië verleende direct eerste hulp en nam haar mee naar de medische kliniek.

 

Grivita's conditie bleek veel ernstiger dan verwacht. Meerdere operaties waren noodzakelijk om haar kaak te repareren. Inez de Ligt, directeur VIER VOETERS vertelt: “Grivita herstelde wonderbaarlijk snel. Nu kan ze weer normaal ademen en eten en heeft ze haar etensbak net zo snel leeg als iedere andere hond.”

 

Aan de mishandelingen heeft Grivita, ondanks alle operaties, een sterk misvormde snuit overgehouden. Het vinden van een adoptiegezin bleek daardoor een lastige opgave. Een medewerkster van VIER VOETERS in Roemenië sloot de mishandelde hond echter in haar hart en zorgt voor Grivita in het Roemeense opvangcentrum Speranta, waar ze iedere dag kan spelen met de andere honden. Ondanks de traumatische ervaring is Grivita haar vertrouwen in mensen niet kwijtgeraakt. Ze is duidelijk blij om te leven, kwispelt als ze wordt geroepen en kan erg genieten van een goede aaibeurt.

 

VIER VOETERS zet zich wereldwijd in voor zwerfdieren. De duurzame en diervriendelijke aanpak vermindert structureel het aantal zwerfdieren en medische maatregelen verhinderen de uitbraak van ziektes en epidemieën. Dieren worden gevangen, onder narcose gecastreerd, medisch behandeld, ingeënt, gemerkt en vervolgens weer vrijgelaten. Sinds de start van het Stray Animal Care project in 2001 heeft VIER VOETERS zo’n 130.000 zwerfhonden en –katten behandeld.


Adopteer Grivitaprint