VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Noodhulp in Myanmar

2017-01-03

Bedreigd door overstromingen

Het is geen uitzondering dat de rivieren van Myanmar buiten hun oevers treden. Ook dit jaar was dit het geval, in juli en augustus. Grote delen land en akkerland werden overspoeld. Honderdduizenden mensen moesten hun huizen verlaten en ook duizenden dieren werden door overstroming bedreigd.


Runderen kunnen bij hoog water niet rusten of slapen en hun eten bedeft in het water. De dieren moeten daarom z.s.m. naar hogere gebieden worden gebracht bij overstromingen.
© VIER VOETERS

Noodhulp


VIER VOETERS stuurde in augustus 2016 een noodhulpteam naar de regio’s Magway, Bago, Mandalay en Ayeyarwaddy om in nood verkerende runderen en ander vee van voedsel te voorzien. Jackson Zee, leider van ons noodhulpteam, vertelt: “De humanitaire hulp kon snel in goede banen worden geleid, maar tot onze komst kon er in de getroffen gebieden nauwelijks iets voor de dieren worden gedaan.”


Basisbehoefte

Eén van de grootste uitdagingen voor de dierenartsen en logistieke experts was om het voedsel naar de moeilijk bereikbare gebieden te krijgen. Daar waar het
voer het hardst nodig was. Het team transporteerde het voedsel met kleine bootjes naar de hongerige dieren en verdeelde ter plaatse zakken met voedsel onder de getroffen veehouders. Dierenartsen behandelden zieke dieren. Samen met de partnerorganisatie Mingalar Myanmar distribueerde het noodhulpteam 50 ton dierenvoer. Zo werden 10.000 dieren van de dood gered. Vooral in afgelegen gebieden met een slechte infrastructuur zijn de dieren een belangrijke basisbehoefte voor de mensen.


print