VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Primeur: Doggy Marathon voor het eerst in Brabant

2016-09-13

OISTERWIJK – Lekker met je hond door een schitterend bos lopen én geld inzamelen voor honden in nood: op zondag 18 september gaat de VIER VOETERS Doggy Marathon weer van start, die dit jaar samen met Natuurmonumenten wordt georganiseerd. Voor deze derde editie is een  route door de  prachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen uitgezet.

 

Inez de Ligt, directeur van Stichting VIER VOETERS: ‘Het wordt weer een onwijs leuke dag voor honden en hun baasjes,  de deelnemers zamelen geld in voor onze wereldwijde zwerfhondenprojecten, maar ook voor de strijd tegen de malafide puppyhandel in eigen land.’

 

Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 4,2 of 8 km. De honden rennen of wandelen de route mee aan de lijn. Boswachter Inge van Dongen: ‘Loslopende honden kunnen veel leed aanrichten in onze natuurgebieden. Met de Doggy Marathon willen we graag het goede voorbeeld geven.’ En natuurlijk lopen ook  de boswachters van Natuurmonumenten mee, waaronder de populaire Frans Kapteijns, die vast nog wat leuke weetjes heeft over dit bijzondere natuurgebied.

 

Wat is er nog meer te doen?
Bij de start en de finish zijn heel veel leuke dingen te doen. Er is een hondenmassagesalon, een hondenbraderie, een behendigheidsparcours en zelfs een hondenballenbak waarin een speurwedstrijd gehouden wordt!  Maar ook een plek waar de honden lekker even vrij kunnen ravotten en spelen. En voor de sportieve viervoetertjes heeft hoofdsponsor Farm Food een lekkere verrassing. In het streekcafé kunnen deelnemers en bezoekers genieten van lokaal eten en drinken.

 

RTL-presentatrice Martine Hauwert is de sportieve host van de Doggy Marathon, zij opent de dag met een vrolijke warming-up voor mens en hond. Wilt u de honden komen aanmoedigen, dan bent u van harte welkom!

 

Praktische informatie
De Doggy Marathon start op 18 september om 12:00 uur en duurt tot een uur of 17:00. Deelnemen kost via  www.doggymarathon.nl € 9,50 euro per persoon en € 4,50 per hond. Inschrijven op het evenement zelf kost €15 euro per persoon en € 5,00 euro per hond. Voor bezoekers is het evenement gratis.print