VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Unieke tandoperatie voor tijger Caruso

2017-01-03

Unieke tandoperatie

Vanmorgen heeft in ons opvangcentrum voor grote katachtigen een unieke happening plaats gevonden. Niet alleen werd tijger Caruso geopereerd aan zijn gebit, wat altijd al spannend is, Ditmaal werd de operatie live gevolgd door Metro nieuws, RTL nieuws en Hart van Nederland. Tijdens de operatie konden volgers vragen stellen, die beantwoord werden door tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts, de in wilde dieren gespecialiseerde dierenarts Frank Göritz en dierverzorgster Marieke.


Caruso tijdens de operatie
© VIER VOETERS | Jeanine Noordermeer

Caruso

Caruso is in Duitsland geboren en opgegroeid in een circus. Toen bleek dat hij meer aandacht had voor het publiek dan voor zijn trainer, wilde het circus van hem af. Hij woont al heel lang in het opvangcentrum in Friesland. Door onbekende oorzaak is een hoektand van Caruso afgebroken en dit is nooit goed geheeld. Het was noodzakelijk om de tand te verwijderen.  

 

Tijdens de operatie is de afgestorven hoektand langzaam losgemaakt en getrokken. Daarna is Caruso naar zijn verblijf terug gebracht, waar hij uit de narcose wakker geworden is. De dierenartsen zijn zeer tevreden over de operatie.

 

De komende twee weken krijgt Caruso aangepast voedsel. We verwachten dat hij volledig zal genezen.


print