VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Zwerfhonden helpen kinderen met special needs

2016-02-03

VIER VOETERS opent bijzondere kliniek in Roemenië

Amsterdam, 3 februari 2016 – Vanaf vandaag krijgen kinderen zoals met een sociale of cognitieve beperking zoals autisme in het nieuwe Animal-Assisted Therapy Centre in Boekarest therapie van daartoe speciaal opgeleide zwerfhonden en hun trainers. De therapie wordt gratis aangeboden; het centrum wordt voor 100 procent gefinancierd uit donaties.

 

Dokter Anca Tomescu, hoofd zwerfhondenzorg in Roemenië vertelt: “Het is een droom die uitkomt. We kunnen nu mensen én dieren helpen en zo aan de wereld laten zien hoe waardevol zwerfdieren kunnen zijn voor de maatschappij. Dit is het eerste centrum in zijn soort in Roemenië. Tot therapiehond opgeleide zwerfhonden stimuleren kinderen en helpen hen moeilijke dingen leren.”

 

De honden worden altijd begeleid door hun trainers, en bij de sessies kijkt altijd een fysiotherapeut mee. De positieve  effecten zijn niet te onderschatten. Zo is het voeren en belonen van de hond alleen al goed voor het zelfvertrouwen van het kind. Zwerfhonden lenen zich uitstekend voor dit doel omdat ze zich snel hebben leren aanpassen , gevoelig en betrouwbaar zijn.

 

Het project Dogs for People is al gestart in 2004. De mogelijkheden voor het VIER VOETERS-team waren echter niet optimaal. Het nieuwe  centrum, waar het team alle ruimte heeft en nieuw materiaal, biedt de mogelijkheid om meer kinderen te helpen en verder onderzoek te doen.

 

Ieder jaar verzorgen de therapiehonden met hun coaches bijna 1.000 sessies met kinderen en jongeren met diverse aandoeningen zoals autisme of het Syndroom van Down. Daarnaast

brengen ze honderden bezoekjes aan ouderen in verpleeghuizen.


print