VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Afscheid van tijgerin Britt en leeuw Petrica

2017-02-23

Vandaag was een erg trieste dag voor iedereen van VIER VOETERS. We hebben afscheid moeten nemen van twee heel bijzondere dieren; tijgerin Britt in FELIDA Big Cat Centre en leeuw Petrica in LIONSROCK Lodge & Big Cat Sanctuary.

 

Vorig jaar nog, werd de verlegen Britt geholpen aan een kapotte knie. Daar knapte ze zichtbaar van op. Hoewel we wisten dat ze meer problemen met haar gewrichten had, konden we haar met de juiste zorg, aandacht en medicatie toch een heel goed leven bieden. Echter, de artrose in haar schouder was nu zo ernstig geworden dat pijnstillers niet meer hielpen. Daarnaast werd ook ernstig nierfalen geconstateerd. Er was niets meer wat we voor haar konden doen...

 

Petrica, één van de leeuwen die we gered hebben uit de Roemeense Baia Mare Zoo, heeft het grootste deel van zijn leven op betonnen vloeren en achter ijzeren tralies geleefd. In 2015 konden we hem en zijn familie redden en naar Zuid-Afrika brengen, waar ze eindelijk niet meer hoefden te lijden. Het valt ons dan ook erg zwaar dat we Petrica nu al moeten missen.

 

Dit zijn de moeilijke dingen die we tegenkomen tijdens onze zorg voor de geredde dieren. Maar we troosten ons met de gedachte dat we veel voor deze dieren hebben kunnen betekenen in hun laatste jaren.

 

Rust zacht, Britt en Petrica


Britt in FELIDA Big Cat Centre
© VIER VOETERS

Petrica in LIONSROCK Big Cat Sanctuary
© VIER VOETERS

print