VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Pashuk, Tomi en Gjina 1 jaar in BERENWOUD Prishtina

2017-09-20

Eind augustus en begin september 2016 heeft VIER VOETERS de eerste drie beren uit Albanië gered: Pashuk, Tomi en Gjina.

 

Pashuk werd gehouden in privébezit in een kleine, vieze kooi naast een restaurant. Hij had een ijzeren ketting om zijn nek: deze hadden zijn eigenaren omgedaan toen hij nog een welpje was en nooit meer afgedaan. De ketting was volledig ingegroeid. Pashuk was een zielig hoopje beer en er werd gevreesd voor zijn leven.

 

Ook Tomi werd gehouden naast een restaurant. De grote beer had nauwelijks ruimte om te bewegen en hij kreeg oud brood en bier als voedsel.

 

Bier was ook de dagelijkse maaltijd van Gjina. Deze jonge berin zat in een kleine kooi zonder bescherming tegen zon, wind of regen. Om haar rustig te houden werd ze gedwongen om 20 (!) flesjes bier per dag te drinken.

 

Gelukkig konden we alle drie de beren redden en naar ons BERENWOUD Prishtina in Kosovo brengen. In een jaar tijd is er veel gebeurd: de beren zijn goed hersteld. De magere Gjina is nu een mooie sterke beer. Tomi kan eindelijk zijn energie kwijt en lekker spelen. En de wonden in Pashuk zijn nek zijn geheeld en de ketting is letterlijk en figuurlijk verwijderd. Pashuk en Gjina zijn zelfs gesocialiseerd en leven tegenwoordig samen.

 

Een happy end! We hopen dat we de dieren nog vele mooie jaren kunnen geven in Prishtina.


Pashuk - voor en na.
© VIER VOETERS

print