VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

REDDINGSMISSIE ALEPPO: De dieren zijn overgebracht naar Jordanië

2017-08-11

Een warm welkom in Jordanië

Na een lange vlucht met vertraging zijn alle wilde dieren aangekomen in Jordanië. Ze zijn getransporteerd naar het 'New Hope Centre' waar de meeste van hen een nieuw thuis krijgen. Ze zijn allemaal vrijgelaten in hun nieuwe of tijdelijke onderkomen.

 

De oprichter en directeur van VIER VOETERS, Heli Dungler, was aanwezig bij de aankomst van de dieren in Amman. "Ik ben erg trots op het VIER VOETERS team. Veel mensen noemden deze reddingsmissie 'Mission Impossible', maar we hebben ze ongelijk bewezen. Er staat niks meer tussen de dieren uit Syrië en een betere toekomst in, "zegt Dungler. De grote donor, de Amerikaan Eric Margolis, was net zo enthousiast over de vrijlating van de dieren in hun nieuwe verblijven. Hij heeft de uitdagende missie vanaf het begin ondersteund. "Ik heb de voortgang van de missie met elke stap gevolgd en de zorgen van het VIER VOETERS team gedeeld. Nu ik de dieren zie die voor het eerst gras onder de voeten hebben is geweldig. Ik hoop dat ze een lang leven in hun nieuwe en veilige thuis mogen leiden, "zegt Margolis.

 © VIER VOETERS

Een risicovolle missie

De evacuatie van de eerste negen dieren uit het verlaten pretpark "Magic World" bij Aleppo vond plaats op vrijdag 21 juli met behulp van internationale veiligheidsagentschappen, het Turkse ministerie van Bosbouw en Waterzaken en Turkse vrijwilligers. De vier dieren die in de dierentuin achterbleven, werden een week later gered. Bij de laatste vier dieren zat een zwangere leeuwin. VIER VOETERS bracht alle dertien dieren over de Syrisch-Turkse grens naar het Wildlife Rescue Center Karacabey, dichtbij de Turkse stad Bursa. Daar werden de gewonde en getraumatiseerde dieren behandeld voor hun wonden en werd medische hulp verstrekt voordat ze hun reis zouden vervolgen naar Jordanië. Daar moesten we wachten op goedkeuring om de dieren te mogen transporteren, wat afgelopen weekend uiteindelijk is gelukt!© VIER VOETERS


© VIER VOETERS

print