VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Vast bij de grens van Mosul

2017-04-03

Bevrijd uit de dierentuin, vast bij de grens

Op 30 maart zijn leeuw Simba en beer Lula uit Mosul - opnieuw met toestemming - uit de dierentuin bevrijd, maar - opnieuw - werden we tegengehouden bij de grens van Mosul. De hele nacht hebben Simba, Lula en ons reddingsteam bij de grens gestaan, in de stromende regen en hopend op het beste.

 

Op 31 maart was het dan eindelijk zeker dat Lula en Simba Mosul binnen korte tijd mochten verlaten. Maar het blijkt dat 'binnen korte tijd' een andere betekenis heeft in Irak...

 


Dr. Amir Khalil met beer Lula
© VIER VOETERS

Vier nachten bij de grens

Inmiddels staat ons reddingsteam al vier dagen en nachten vast bij de grens. Ondanks het lange wachten, vergaat het Lula en Simba goed. Er was sprake van harde regen, waardoor we de transportkisten hebben afgedekt met doeken. Het blijkt dat de dieren een grote eetlust hebben. Lula is gek op appels, terwijl Simba geniet van kip. Het reddingsteam heeft het idee dat de dieren aanvoelen dat we hen willen helpen...!

 

We hopen vandaag Mosul voorgoed te mogen verlaten. Keep your fingers crossed, volg de updates via onze Facebookpagina en help ondertussen mee!


In verband met de regen, hebben we de transportkisten van Lula en Simba afgedekt
© VIER VOETERS

print