VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Reddingsmissie in Albanië

2018-10-10

Wilde dieren staan ​​op het punt gered te worden van "Europa's slechtste dierentuin"

De Albanese regering en VIER VOETERS werken momenteel aan de afronding van de evacuatieplannen.

 

Tirana, 23.10.2018 - Na enkele dagen onderhandelen over de redding van de dieren uit de Safari Park Zoo in Fier, heeft Albanië eindelijk het groene licht gekregen. Het Albanese Ministerie van Toerisme en Milieu, ondersteund door de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, zal de komende dagen beginnen met de evacuatie van de 12 verwaarloosde dierentuindieren - waaronder drie leeuwen, een driepotige beer en een zebra. Het reddingsteam zal de dieren aanvankelijk naar een veilige locatie in de Albanese hoofdstad Tirana brengen. Daar zullen de wilde dieren medische zorg ontvangen voordat ze hun reis kunnen voortzetten.
Eindelijk hoop voor de dieren in Safari Park Zoo: de Albanese regering heeft besloten ze in beslag te nemen. Een team van VIER VOETERS zal de reddingsmissie ondersteunen en werkt momenteel onder hoge druk aan de constructie van de transportkratten. "Omdat de wilde dieren in slechte staat verkeren, werken we nauw samen met het Albanese ministerie van toerisme en milieu om de reddingsoperatie nauwgezet voor te bereiden, een internationaal team van dierenartsen zal de hele evacuatie begeleiden." Deze missie is uiterst delicaat en we hopen om alle dieren uit deze vreselijke dierentuin ongedeerd te krijgen, om veiligheidsredenen kunnen we helaas geen concrete informatie geven over het tijdstip van de evacuatie, maar het zal de komende dagen plaatsvinden ", zegt Ioana Dungler, directeur van VIER VOETERS 'Afdeling wilde dieren.

Een totaal van 12 wilde dieren staan ​​op de reddingslijst. De Albanese regering en VIER VOETERS plannen om alle drie de leeuwen, een drietalige beer, een zebra, een vos, een waterbok, een schildpad, een edelhert en drie damherten in één dag te evacueren. "Onze prioriteit is om de dieren zo snel mogelijk in een veilige omgeving te krijgen, daar kunnen we hen voorzien van voedsel en medische zorg." We zullen de tijd van hun herstel gebruiken om permanente oplossingen te vinden voor de geredde dieren. de dierentuindieren van Fier verdienen een waardig leven in een soortgeschikte omgeving, "zegt Dungler.


VIER VOETERS heeft de dierentuin sinds december 2015 verschillende keren bezocht. Vanwege wettelijke voorschriften was het echter nooit mogelijk om in te grijpen. Foto's uit de dierentuin kwamen midden oktober 2018 tevoorschijn en leidden tot publieke verontwaardiging in en buiten Albanië. Internationale media noemden Safari Park Zoo "Europa's ergste dierentuin" en "dierentuin uit de hel". De beelden toonden de vreselijke leefomstandigheden van de dieren - waaronder leeuw Lenci, die lijdt aan een ernstige ooginfectie, en de vrouwelijke beer Dushi met drie poten.© VIER VOETERS

print