VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Reddingsmissie in Vietnam

2018-10-29

Ex-galberen Long en Trang zijn veilig

Aziatische zwarte beren Trang en Long zijn jarenlang misbruikt als galbeer en werden succesvol gered door VIET VOETERS in Vietnam in november 2018. 

De 16-jarige Trang was al zo lang als galbeer gebruikt, dat ze de anesthesiepomp herkende bij haar redding en nerveus werd bij het zien. Met haar redding konden we de provincie Ben Tre eindelijk galbeervrij maken!

 

 © VIER VOETERS

Long is er slecht aan toe

De 22-jarige Long was de volgende galbeer die zijn kooi voor altijd achterliet. Zijn veterinaire controle was hartverscheurend voor alle betrokkenen. Hij leed al zo lang in een kleine kooi dat zijn lichaam werd geteisterd door chronische artritis. Zijn gewrichten zijn zo stijf dat de mishandelde beer niet eens goed kon gaan liggen. Zijn ruggengraat is bijna volledig verhard en hij moet al heel lang ongelooflijke pijn hebben geleden. Ons team kon eindelijk wat verlichting bieden met de juiste pijnstillers en hij zal de rest van zijn leven pijnstillers nodig hebben.© VIER VOETERS

Hartverscheurend nieuws

Oorspronkelijk was het reddingsplan om drie beren te redden. Beer Sao leefde onder erbarmelijke omstandigheden in een dierentuin in Vietnam en werd in zijn jonge jaren ook misbruikt als galbeer. Ons team vocht meer dan 12 uur wanhopig voor zijn leven en probeerde alles om hem te helpen. Hoewel zijn algehele gezondheidsstatus slecht was toen we in de dierentuin aankwamen om hem te redden, deed Sao het goed tijdens en na de veterinaire controle door onze dierenarts Dr. Johanna Painer en ons reddingsteam in Vietnam. Hij werd snel wakker uit de anesthesie en deed het goed. Niettemin begon Sao, vijf uur nadat het team de dierentuin verliet, plotseling te bloeden uit zijn neus en mond en werd zijn ademhaling zwaar. Ons team reageerde onmiddellijk en voorzag hem van infusies, zuurstof en verschillende intensieve zorgmedicijnen. Helaas waren al onze inspanningen nutteloos en stierf hij op de weg naar ons reservaat. Rust zacht Sao!


print