VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

STOP Mulesing!

2018-05-18

Je kent ze vast wel: de sjaals en truien gemaakt van merinowol. Het geeft zo’n bijzonder zacht en aangenaam gevoel, want de wol van het merinoschaap kriebelt niet. Maar weet je wat voor schandalig dierenleed schuilgaat achter de productie van merinowol?


In Australië leven de meeste merinoschapen ter wereld. Zij zijn zodanig doorgefokt dat ze veel te veel huid hebben. Want meer huid betekent meer wol – en dus meer winst! De arme schapen betalen hiervoor een zware tol. Want in de onnatuurlijk dikke vacht rond hun achterwerk blijven vaak uitwerpselen achter. Dit trekt vliegen aan, die eitjes tussen de huidplooien leggen. Daaruit komen vleesetende maden die het schaap aanvreten. En dat is niet alleen vreselijk pijnlijk voor het dier, maar ook dodelijk!

 

De gruwelijke methode die schapenhouders toepassen om dit te voorkomen, wordt mulesing genoemd. De huidplooienen meestal ook een deel van de staart van de lammetjes worden bruut afgesneden. Zonder verdoving! Verschrikkelijk toch?!


Je kunt je wel voorstellen dat de dieren heftig tegenspartelen. Maar ze zijn totaal weerloos: ze worden op hun rug gelegd en vastgebonden aan hun achterpoten. Na de verminking worden de lammetjes overstuur en bloedend aan hun lot overgelaten. Zo wordt het ene na het andere schaap gemarteld. Per jaar
ondergaan maar liefst 14 miljoen lammetjes deze wrede verminking!


VIER VOETERS wil het probleem van mulesing op de kaart en wolproducenten onder druk zetten. Want pas als men zich bewust is van het vreselijke dierenleed achter merinowol, kunnen we dit stoppen!


SCHOKKEND: Bloedend worden de lammetjes weer teruggezet in de wei...
© VIER VOETERS

print