Doneren
Orang-oetan Kartini

Orang-oetan KARTINI

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Kartini goede bosvaardigheden; ze is in staat om handig door de bomen te bewegen, nesten van goede kwaliteit te bouwen en voedzame voedselbronnen te vinden.

20.5.2019

Betekenis naam: Kartini werd gered op de Indonesische Kartini-dag (21 april) en is vernoemd naar Raden Adjeng Kartini, de Javaanse pionier die bekend staat om haar pleidooi voor onderwijs voor meisjes- en vrouwenrechten voor Indonesiërs.

Geboortejaar: 2016

Bio: Kartini werd gevonden door de lokale bevolking verstopt in een boom in een plantage. De lokale bevolking zei dat ze twee dagen in de boom zat voordat ze werd gered. Ze is misschien onze eerste wees die rechtstreeks uit het wild komt, zonder eerdere ervaring met mensen. Dit maakte haar aanpassing uitdagend; we konden haar niet aanraken of troosten. Ze was voortdurend alert en moest erg wennen aan de de vreemde situatie waarin ze zich plotseling bevond.

Het kostte veel geduld om haar vertrouwen te winnen, iets waar de andere orang-oetans ook mee worstelden. Ze vond het niet erg om met de meeste weesjes om te gaan, maar ze ging nog niet goed door één “deur’ met Gerhana. Uiteindelijk begon ze daar wel mee te spelen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Kartini goede bosvaardigheden; ze is in staat om vaardig door de bomen te bewegen, nesten van goede kwaliteit te bouwen en orang-oetan voedselbronnen te herkennen.

Favoriete tijdverdrijf: Kartini houdt van op zoek gaan naar voedsel in de bomen en speelt gevechten terwijl hij ondersteboven zwaait!

Favoriete tijdsbesteding: Kartini houdt ervan op zoek te gaan naar voedsel in de bomen en te spelen terwijl hij ondersteboven door de takken zwaait!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zoek