Doneren

Renovatie in Speranta is dringend nodig

Speranta als redding

9.1.2017

In Speranta hebben ruim 500 honden een veilig onderkomen gevonden. De meeste daarvan zijn voormalige zwerfhonden, die te oud of te zwak zijn voor het harde leven op straat. Als dit asiel er niet was, dan zouden veel van deze dieren allang niet meer leven.

Want loslopende honden worden in Roemenië nog steeds gevangen. En als er binnen 14 dagen niemand komt om ze op te halen, worden de honden zonder pardon afgemaakt. Voor de ruim 500 honden is Speranta dus hun redding geweest.

Dringende veranderingen
Elf jaar geleden werd Speranta uit noodzaak in allerijl opgebouwd. Dankzij de hulp van onze donateurs hebben we altijd alle hindernissen overwonnen. Maar de ijzige vrieskou heeft in de loop der jaren voor diepe scheuren gezorgd in de muren van het gebouw en in de hondenhokken. Daardoor is een renovatie hard nodig!

Wat moet er gebeuren?

Er is dringend behoefte aan goed geïsoleerde water- en winddichte hondenhokken.
Zeker 150 hondenhokken moeten volledig vernieuwd worden.
Er zijn niet genoeg verwarmde hondenhokken voor alle dieren.

De kosten zullen oplopen tot zo'n € 170.000. HELP DE HONDEN IN SPERANTA DE WINTER DOOR.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek