DonerenAdopterenShop

Renovatie in Speranta is dringend nodig

9.1.2017

Speranta als redding

In Speranta hebben ruim 500 honden een veilig onderkomen gevonden. De meeste daarvan zijn voormalige zwerfhonden, die te oud of te zwak zijn voor het harde leven op straat. Als dit asiel er niet was, dan zouden veel van deze dieren allang niet meer leven.

Want loslopende honden worden in Roemenië nog steeds gevangen. En als er binnen 14 dagen niemand komt om ze op te halen, worden de honden zonder pardon afgemaakt. Voor de ruim 500 honden is Speranta dus hun redding geweest.

Dringende veranderingen
Elf jaar geleden werd Speranta uit noodzaak in allerijl opgebouwd. Dankzij de hulp van onze donateurs hebben we altijd alle hindernissen overwonnen. Maar de ijzige vrieskou heeft in de loop der jaren voor diepe scheuren gezorgd in de muren van het gebouw en in de hondenhokken. Daardoor is een renovatie hard nodig!

Wat moet er gebeuren?

Er is dringend behoefte aan goed geïsoleerde water- en winddichte hondenhokken.
Zeker 150 hondenhokken moeten volledig vernieuwd worden.
Er zijn niet genoeg verwarmde hondenhokken voor alle dieren.

De kosten zullen oplopen tot zo'n € 170.000. HELP DE HONDEN IN SPERANTA DE WINTER DOOR.

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl