Doneren

Afscheid van tijgerin Britt en leeuw Petrica

23.2.2017

Vandaag was een erg trieste dag voor iedereen van VIER VOETERS. We hebben afscheid moeten nemen van twee heel bijzondere dieren; tijgerin Britt in FELIDA Big Cat Centre en leeuw Petrica in LIONSROCK Lodge & Big Cat Sanctuary.

Vorig jaar nog, werd de verlegen Britt geholpen aan een kapotte knie. Daar knapte ze zichtbaar van op. Hoewel we wisten dat ze meer problemen met haar gewrichten had, konden we haar met de juiste zorg, aandacht en medicatie toch een heel goed leven bieden. Echter, de artrose in haar schouder was nu zo ernstig geworden dat pijnstillers niet meer hielpen. Daarnaast werd ook ernstig nierfalen geconstateerd. Er was niets meer wat we voor haar konden doen...

Petrica, één van de leeuwen die we gered hebben uit de Roemeense Baia Mare Zoo, heeft het grootste deel van zijn leven op betonnen vloeren en achter ijzeren tralies geleefd. In 2015 konden we hem en zijn familie redden en naar Zuid-Afrika brengen, waar ze eindelijk niet meer hoefden te lijden. Het valt ons dan ook erg zwaar dat we Petrica nu al moeten missen.

Dit zijn de moeilijke dingen die we tegenkomen tijdens onze zorg voor de geredde dieren. Maar we troosten ons met de gedachte dat we veel voor deze dieren hebben kunnen betekenen in hun laatste jaren.

Rust zacht, Britt en Petrica

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek