Doneren

Weer drie Albanese beren gered

Terug in Albanië

24.2.2017

Begin februari was ons reddingsteam terug in Albanië om nog drie Albanese beren te redden. Dit deden we in samenwerking met de Italiaanse NGO Salviamo gli orsi della luna en Animal Rescue Albania.

Restaurantberen
Allereerst werd berin Sonia gered. Deze berin leefde jarenlang in een kleine kooi, aan een ketting, naast een restaurant ter vermaak van de gasten.

Later die dag reden we door naar Fushe-Kruje, in het noorden van Tirana. Hier redden we ook de beren Piero en Leone. Beide beren leefden in een kleine kooi zonder enige bescherming tegen wind of regen.

Na medisch onderzoek werden de dieren klaargemaakt voor transport en gingen ze op weg naar een nieuw leven en een veilige toekomst!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek