DonerenAdopterenShop

Weer drie Albanese beren gered

24.2.2017

Terug in Albanië

Begin februari was ons reddingsteam terug in Albanië om nog drie Albanese beren te redden. Dit deden we in samenwerking met de Italiaanse NGO Salviamo gli orsi della luna en Animal Rescue Albania.

Restaurantberen
Allereerst werd berin Sonia gered. Deze berin leefde jarenlang in een kleine kooi, aan een ketting, naast een restaurant ter vermaak van de gasten.

Later die dag reden we door naar Fushe-Kruje, in het noorden van Tirana. Hier redden we ook de beren Piero en Leone. Beide beren leefden in een kleine kooi zonder enige bescherming tegen wind of regen.

Na medisch onderzoek werden de dieren klaargemaakt voor transport en gingen ze op weg naar een nieuw leven en een veilige toekomst!

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl