Doneren

Diep geschokt door nieuws uit Thula Thula

24.2.2017

We zijn diep geschokt en ontzettend verdrietig door het nieuws uit Thula Thula Rhino Orphanage, Zuid-Afrika. Door een brute aanval zijn twee baby neushoorntjes, Gugu en Impy, gedood.

Terwijl de verzorgers als gijzelaar werden gehouden, verminkten zwaarbewapende stropers de twee 18 maanden oude neushoorns en verwijderden hun hoorn. Gugu stierf direct. Impy is later ingeslapen om haar uit haar lijden te verlossen.

VIER VOETERS heeft het prachtige Thula Thula project een aantal jaar financieel ondersteund, zodat zij hun fantastische werk voor neushoorns kunnen voortzetten. Onze gedachten gaan dan ook uit naar de mensen van Thula Thula en uiteraard naar Gugu en Impy.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek