Doneren

Henk en Eso hebben een definitief thuis

23.8.2017

Henk & Eso
Ken je het verhaal nog van de beren Henk en Eso? Henk en Eso zijn twee beren die in Albanië in een hele kleine kooi leefden. Ze waren bijna uitgehongerd. Afrim, manager van ons BERENWOUD Prishtina, heeft zijn auto volgeladen met fruit, groentes en ander voedsel en is helemaal van Prishtina naar de bergen van Albanië gereden om Henk en Eso te helpen.

Ze zijn gered door VIER VOETERS en naar een tijdelijk onderkomen gebracht. We hebben lang gezocht naar een definitieve plek voor de twee berenvrienden. Eindelijk is hun tijd aangebroken en kunnen zij terecht bij Natuurhulpcentrum Opglabbeek in België.

We zijn blij voor Henk en Eso dat ze eindelijk een definitief thuis hebben!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek