Doneren

Hoe gaat het met beer Hanna?

6.10.2017

Van een grimmig leven in een dierentuin, en jarenlang bekend als een mannelijke beer, genaamd 'Hannes', is Hanna nu gelukkige beer en drastisch veranderd sinds haar aankomst in ons reservaat. Hanna is in 2014 gered door VIER VOETERS en is nu 25 jaar oud en geniet van een gezond leven in haar prachtige verblijf in BERENWOUD Müritz. Meestal is ze niet heel erg fan van verrijking, maar ze lijkt de doos vol met houten stokken, besprenkeld met verschillende aromatische kruiden (in de vorm van een parfum) erg interessant te vinden. Haar verzorgers proberen voortdurend verschillende soorten verrijking voor Hanna, maar niets heeft zo goed voor haar gewerkt als deze verrijking. Bruine beren staan bekend om hun sterke reukvermogen. Net zoals Hanna, worden veel van onze geredde beren speels als ze verrijking met geuren tot hun beschikking hebben. Voor verrijking zoals deze gebruiken we kruiden zoals: kaneel, nootmuskaat, oregano, anijs etc. Evenals gedroogde theebladeren, of in parfumvorm zoals vanille, citroen, sinaasappel etc. Het is bewezen dat deze soort verrijking het normale biologische gedrag van beren verhoogt, en het lijkt erop dat onze beren er weg van zijn. Haar favoriete eten is: kool, avocado's, mango's en kersen.

Sinds Hanna in ons BERENWOUD leeft, voelt ze zich een stuk beter en houd ze al een paar jaar een winterslaap. Ze slaapt dan ongeveer 2 tot 3 maanden in het berenhuis (afhankelijk van hoe koud de winter is). We maken een zacht bed van zaagsel, omdat Hanna allergisch is voor stro. Het team ziet dat Hanna alles wat langzamer doet, dit zijn de eerste tekenen van een beer die naar een winterslaap toeleeft. 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek