DonerenAdopterenShop

VIER VOETERS start vaccinatieproject in myanmar

6.3.2018

VIER VOETERS heeft op 5 maart een nieuw groot project gelanceerd in Myanmar. Wij willen 50.000 zwerfhonden vaccineren in 267 dorpen rond de hoofdstad Naypyidaw tegen hondsdolheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overlijden er jaarlijks ongeveer 1.000 mensen als gevolg van besmettelijke hondenbeten in Myanmar.

Zoals gebruikelijk in veel landen, doden autoriteiten vaak zwerfhonden vanwege de angst voor hondsdolheid en het gebrek aan beschikbare informatie. VIER VOETERS is een massaal vaccinatieprogramma gestart samen met lokale en internationale autoriteiten in Myanmar om het onnodig doden van zwerfdieren te stoppen en het leven van duizenden mensen te redden die worden bedreigd door infectieuze beten.

"Vaccinatie van 50.000 zwerfhonden tegen hondsdolheid is een ambitieuze, maar broodnodige start. Met onze campagne willen we aan Myanmar en andere landen in Zuidoost-Azië laten zien dat het bruut doden van vrij rondlopende honden geen oplossing is voor de bestrijding van rabiës."

dierenarts en hoofd van het project Dr. Amir Khalil

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, die het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen, orang-oetans en olifanten - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Kosovo, Nederland, Zwitserland, Zuid-Afrika, Thailand, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Vietnam als opvangcentra en reservaten in twaalf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.viervoeters.nl