DonerenAdopterenShop

VIER VOETERS start vaccinatieproject in myanmar

6.3.2018

VIER VOETERS heeft op 5 maart een nieuw groot project gelanceerd in Myanmar. Wij willen 50.000 zwerfhonden vaccineren in 267 dorpen rond de hoofdstad Naypyidaw tegen hondsdolheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overlijden er jaarlijks ongeveer 1.000 mensen als gevolg van besmettelijke hondenbeten in Myanmar.

Zoals gebruikelijk in veel landen, doden autoriteiten vaak zwerfhonden vanwege de angst voor hondsdolheid en het gebrek aan beschikbare informatie. VIER VOETERS is een massaal vaccinatieprogramma gestart samen met lokale en internationale autoriteiten in Myanmar om het onnodig doden van zwerfdieren te stoppen en het leven van duizenden mensen te redden die worden bedreigd door infectieuze beten.

"Vaccinatie van 50.000 zwerfhonden tegen hondsdolheid is een ambitieuze, maar broodnodige start. Met onze campagne willen we aan Myanmar en andere landen in Zuidoost-Azië laten zien dat het bruut doden van vrij rondlopende honden geen oplossing is voor de bestrijding van rabiës."

dierenarts en hoofd van het project Dr. Amir Khalil

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl