DonerenAdopterenShop

Hai Chan heeft een nieuwe naam

11.7.2018

Hai Chan leefde meer dan 10 jaar op een galbeerboerderij in Vietnam, waar op gruwelijke wijze gal uit haar lijf werd getapt. Dit gal werd gebruikt voor traditionele medicijnen, want volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft berengal een helende werking.?Alsof dit nog niet genoeg was, werden ook Hai Chan haar voorpoten geamputeerd, vermoedelijk voor de traditionele delicatesse 'berenpotenwijn'.

Een nieuw leven, een nieuwe naam
Toen we de galbeerboerderij, waar Hai Chan zat, ontdekten moesten zij en de andere naamloze beren uit elkaar worden gehouden. Ze kregen daarom allemaal een naam. Hai Chan betekent twee benen, wat zo toepasselijk was voor haar omdat ze helaas een deel van haar voorpoten mist. Wij hebben besloten om haar, nu ze veilig onder onze hoede is, een naam te geven met een positieve betekenis!

Haar verzorgers hebben gekozen voor de naam Nhi Nho, die speels/vrolijk betekent en die heel goed past bij haar vriendelijke karakter. Vanaf nu heeft ze dus geen naam meer die wijst op haar handicap, maar op haar positieve nieuwe leven.

Adopteer Nhi Nho
VIER VOETERS biedt jou een unieke kans! Als adoptieouder ontvang je nieuws over jouw adoptiedier (Nhi Nho) en draag je bij aan levenslange zorg en voeding voor Nhi Nho. Ook ontvang je een persoonlijk adoptiecertificaat. Wij hopen jou snel te mogen verwelkomen als adoptieouder van Nhi Nho!

LEES MEER OVER ADOPTEREN HIER

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl