Doneren

VIER VOETERS helpt beer in illegale val

19.3.2018

Stichting VIER VOETERS vond een zwaargewonde jonge honingbeer in een illegale val in de jungle van Borneo. De poot van de beer was er ernstig aan toe en de beer schreeuwe van de pijn. 

Onze dierenarts verdoofde haar, waarna ze meegenomen kon worden naar onze partnerstichting. Haar poot kon helaas niet meer gered worden en werd geamputeerd.

De beer, die Belia werd genoemd, is momenteel herstellende en zal weer vrijgelaten worden in het wild, waar zij hopelijk snel herenigd kan worden met haar moeder.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek