DonerenAdopterenShop

VIER VOETERS helpt beer in illegale val

19.3.2018

Ivan-Asen start een nieuw leven in FELIDA

Stichting VIER VOETERS vond een zwaargewonde jonge honingbeer in een illegale val in de jungle van Borneo. De poot van de beer was er ernstig aan toe en de beer schreeuwe van de pijn. 

Onze dierenarts verdoofde haar, waarna ze meegenomen kon worden naar onze partnerstichting. Haar poot kon helaas niet meer gered worden en werd geamputeerd.

De beer, die Belia werd genoemd, is momenteel herstellende en zal weer vrijgelaten worden in het wild, waar zij hopelijk snel herenigd kan worden met haar moeder.

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl