Doneren
puppy kopen

Puppy kopen?

Als je van plan bent om binnenkort een puppy aan te schaffen, lees dan deze zinvolle tips van VIER VOETERS.

belangrijke tips bij het kopen van een pup

  • Zorg voor een volledig adres van de fokker en haal het dier altijd van dit adres op.
  • Wettelijk gezien mogen pups pas als ze 7 weken oud zijn weg bij hun moeder, maar langer bij moeder blijven is beter. Let dus op dat het moederdier aanwezig is als je een jonge pup gaat kopen. Het aanbieden van diverse rassen of geen gelegenheid krijgen om de conditie van de moeder te zien, kan wijzen op een dubieuze handelaar.
  • Een goede fokker of handelaar zal alle tijd nemen om je vragen te beantwoorden, informatie geven over de verzorging en medische behandelingen, je een dierenpaspoort meegeven en aangeven dat het dier al gechipt is (dit is verplicht sinds 1 april 2013) en aangemeld in een database, of info geven over hoe en wanneer je dat moet doen.
  • Een hondje kopen bij een officiële fokker (stamboom) is geen garantie dat je een gezonde hond koopt. Rashonden moeten voldoen aan rasstandaarden, waardoor deze fokkers soms meer letten op het uiterlijk dan op het ontbreken van genetische ziektes of een goed karakter. 
  • Wil je zekerheid dat je met een goede verkoper te maken hebt? Vraag dan of je zijn/haar dierenarts mag spreken. Voor een goede handelaar of fokker zal dat geen probleem zijn.
  • Slachtoffer geworden van een malafide handelaar? Meld het op www.meldmalafidehondenhandel.nl

Zoek