Zoek

Doneren Adopteren Shop
Geretteter Tiger aus Syrien genießt die Abendsonne in FELIDA

FELIDA Big Cat Centre

Ons opvangcentrum voor grote katachtigen in Nederland

Speciale zorg

FELIDA is één van onze opvangcentra voor wilde dieren. Dit kleine opvangcentrum in Nederland is gespecialiseerd in de intensieve en gespecialiseerde zorg voor getraumatiseerde grote katachtigen. Sommige dieren hebben levenslang speciale zorg nodig, terwijl anderen van hun trauma kunnen herstellen met de individuele zorg die zij bij FELIDA ontvangen. Als de grote katachtigen sterk en gezond zijn geworden, zowel fysiek als psychisch, zal een verhuizing naar het grote katachtigen opvangcentrum LIONSROCK , ons reservaat in Zuid Afrika, overwogen worden. Op dit moment biedt FELIDA een onderkomen aan 5 tijgers en 3 leeuwen. Deze dieren hebben diverse achtergronden zoals uit circussen en privé bezit en uit door oorlogen verwoeste dierentuinen en hadden vaak een moeilijke start in hun leven. In  FELIDA ontvangen zij de gespecialiseerde zorg om hen te helpen hun moeilijke verleden te boven te komen.

Tiger Caruso at FELIDA 2017

Geschiedenis

Het grote katachtigencentrum FELIDA werd in 2014 opgericht, nadat VIER VOETERS Internationaal het bestaande grote katachtigencentrum Pantera (actief sinds 1992) overnam. Vanwege financiële problemen en ernstig achterstallig onderhoud, werd in 2013 VIER VOETERS om hulp gevraagd, hetgeen leidde tot een volledige overname van het centrum. De faciliteit is gevestigd in Nijeberkoop, een klein dorp in het noorden van Nederland. Sinds de overname is er veel gebeurd en zijn de faciliteiten en dierverzorging sterk verbeterd. VIER VOETERS heeft 14 grote katachtigen (7 leeuwen, 6 tijgers en 1 luipaard) van FELIDA overgebracht

naar LIONSROCK. Nu werkt FELIDA aan verdere ontwikkelingen voor de toekomst, hetzij op de huidige locatie of op een nieuwe plek in Nederland.

steun ons FELIDA big cat centre

Help ons een vredige toekomst voor onze dieren te verzekeren!

DONEER