Zoek

Doneren Adopteren Shop

Tierart

VIER VOETERS heeft een diervriendelijk reservaat in Duitsland

TIERART ligt in het Rijnland-Palatinate staat van West-Duitsland, 15 kilometer van de stad Pirmasens. De naam TIERART is een samenvoeging van de woorden TIER en ARTenschutz en dit staat voor dieren en het behoud en beschermen van dieren in het Duits.

Dit project is het resultaat van de samenwerking tussen VIER VOETERS en de organisatie TIERART e.V. dat in 1999 tot stand is gekomen. In 2000 heeft de organisatie een voormalige Amerikaanse legerbunker gekocht om zo exotische dieren en inheemse wilde dieren op te vangen. Doordat er niet zoveel vergelijkbare huisvestingen zijn, is het reservaat Tierart tot stand gekomen.

In 2013 is de eerder genoemde samenwerking gestart met de bedoeling om zoveel mogelijk faciliteiten te bieden voor specifieke grote katachtige. VIER VOETERS zorgt voor financiële steun bij de bouw van deze faciliteiten en door hun expertise en ervaring aan te bieden waar nodig. In juli van 2015 zijn de eerste verblijven voor de grote katachtige afgemaakt.

Deze verblijven zijn nu een thuis voor 4 tijgers, 34 wasberen, 30 schapen, 3geiten, 2 vossen, 2 pastelvossen en 2 herten.

Tot de dag van vandaag, zorgt het reservaat voor het uitzetten via een revalidatie programma voor wilde katten, lynxen, herten, vossen, marters, egels, eekhoornen, dassen en andere wilde dieren (elk jaar worden meer dan 80 dieren weer terug vrij gelaten in het wild).

STEUN Tierart

Geef grote katachtigen een nieuwe kans!

DONEER

Thuis voor vier tijgers met special behoeften

Voorlopig zullen de vier tijgers in TIERART blijven, doordat sommige tijgers te gevoelig zijn, te oud of met een te slechte gezondheid om verplaatst te worden. Deze dieren hebben allemaal speciale medische zorg nodig en individueel dienen ze begeleid en getraind te worden.

Het reservaat bevat een gebied van meer dan 14 hectare grond. De grote katachtige verblijven bevatten al meer dan 2800 vierkante meter. De rest van het gebied in het reservaat is er om ervoor te zorgen dat dieren weer teruggeplaatst kunnen worden in het wild. In de toekomst zijn er plannen om het reservaat verder uit te bouwen om meer grote katten verblijven te maken en om een samenwerking te starten voor wolven projecten. Daarnaast is er de wens om samen te werken met EU LIFE om gewonde lynxen op te kunnen vangen en weer terug te zetten in het wild. Hiervoor is het plan om vier nieuwe verblijven te bouwen.

Gezondheidscontroles

De dieren bij TIERART worden jaarlijks grondig nagekeken door middel van gebitscontroles, röntgenfoto’s, bloedonderzoeken en op basis van deze onderzoeken wordt er gekeken naar wat de dieren nodig hebben qua medische zorg. Uiteraard worden de jaarlijkse vaccinaties dan ook toegediend. De grote van het medische team ligt aan het aantal dieren dat medische zorg nodig heeft.

TIERART is ook open voor bezoekers in de weekenden en tijdens de feestdagen rond Pasen en eind november. TIERART is een unieke bestemming voor dieren dat een combinatie biedt van dier en welzijn en toerisme. Het reservaat biedt ook toeristische rondleidingen aan en verschillende leerzame activiteiten voor alle bezoekers.  Behalve de eerder genoemde data is het mogelijk om een rondleiding te krijgen met scholen, bedrijven of medische opleidingen gedurende de week.