Zoek

Doneren Adopteren Shop

over stichting vier voeters 

Meer humaniteit tegenover dieren

Wij bieden dieren een tweede kans in het leven

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie die zich inzet om mensen aan te moedigen dieren met respect, empathie en begrip te behandelen. 

Met onze wereldwijd gevestigde kantoren werken wij aan duurzame verbeteringen op politiek, sociaal en economisch niveau. Ons werk is gebaseerd op wetenschappelijke expertise, onderzoek en intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. Dankzij onze campagnes en educatieve activiteiten vergroten wij het bewustzijn omtrent dierenleed en geven we dieren een stem. In onze eigen reservaten en opvangcentra geven we dieren een tweede kans in het leven.  

VIER VOETERS heeft een probleemoplossende aanpak en biedt dieren in nood snelle en directe hulp. Ons doel is om veranderingen in de politiek, de samenleving en de economie tot stand te brengen die dieren ten goede zullen komen - door middel van projecten, campagnes en educatie. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

wij helpen dieren

Direct en permanent

  • Onze BERENWOUDEN in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Bulgarije, Oekraïne, Kosovo en Vietnam bieden beren die misbruikt, mishandeld, verwaarloosd of verminkt werden een natuurlijke leefomgeving Hier kunnen ze eindelijk weer een beerwaardig leven houden.  
  • Grote katachtigen in gevangenschap lijden vaak onder erbarmelijke leefomstandigheden. Ons reservaat LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika biedt leeuwen, tijgers, luipaarden en meer grote, natuurlijke verblijven met uitgestrekte grasvlaktes onder de Afrikaanse zon. Ook hebben we kleinere opvangcentra in Duitsland (TIERART Big Cat Centre) en in Nederland (FELIDA Big Cat Centre).  
  • Hulp voor zwerfdieren. In veel landen zijn zwerfhonden en -katten onderdeel van het straatbeeld. Dankzij onze zwerfdierenprojecten worden de populaties op duurzame en diervriendelijke wijze verkleind. Daarbij zorgen we voor gewonde en zieke dieren. 
  • Noodhulp: we bieden noodhulp aan dieren in gebieden die getroffen zijn door (natuur)rampen.  

CAMPAGNES EN EDUCATIE 

Onafhankelijk en oplossingsgericht 

  • VIER VOETERS-campagnes onthullen misbruik bij het houden van dieren en laten
  • We informeren over dierenwelzijnskwesties en eisen diervriendelijke leefomstandigheden voor boerderij- en huisdieren, evenals een verbod op het houden van wilde dieren in privébezit
  • VIER VOETERS is een contactpunt voor de media, de consumenten en de vertegenwoordigers van de politiek en de economie
  • VIER VOETERS opereert onafhankelijk van regeringen, politieke partijen en economische belangengroepen

Onze missie en visie 

Onze visie: een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip.
Onze missie: VIER VOETERS is de sterke, wereldwijde en onafhankelijke stem te zijn voor dieren direct onder invloed van mensen. 

- We creëren duurzame oplossingen voor dieren in nood. 
- We raken de harten van mensen en veranderen daardoor consumentengedrag. 
- We zetten ons in voor wetswijzigingen tbv dierenwelzijn. 
- We gaan samenwerkingsverbanden aan. 

Steun ons werk voor dierenwelzijn! 

VIER VOETERS krijgt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van particuliere steun.  

DONEER